Starosta Neubauer (ČSSD) popřál nejstarší obyvatelce plzeňského centrálního obvodu

26.02.2018 12:43

V únoru 2018 oslavila sto tři let svého života paní Anna Červená z Alešovy ulice na Borech a stala se tak nejstarší občankou obvodu.

Starosta Neubauer (ČSSD) popřál nejstarší obyvatelce plzeňského centrálního obvodu
Foto: red
Popisek: Radislav Neubauer, Starosta MO Plzeň 3

Paní Červená se celý život věnovala učitelskému povolání. Vyučovala češtinu, matematiku, výtvarnou výchovu, hudební výchovu a tělocvik. Byla rovněž aktivní členkou Sokola. Vychovala dceru a v současnosti se těší již z pěti pravnoučat.

Jubilantka žije se svojí rodinou, s dcerou a zetěm jezdí na zahrádku. Ráda četla, zejména knihy Boženy Němcové. Ještě před několika lety pracovala na počítači, na kterém mimo jiné sepisovala své paměti pro svá vnoučata a pravnoučata.

„Můj recept na dlouhověkost je pracovat fyzicky i duševně“, říká paní Červená, která v minulosti chodila cvičit, dnes alespoň chodí po bytě. Byť už na televizi nevidí, ráda poslouchá rádio, zejména hudbu. „Jsem na tomto světě ráda a mám naplánováno dožít se 110 let. Přála bych si, aby se všichni lidé měli rádi, i když dnešní doba je velmi komplikovaná“, dodává Anna Červená.

„Stejně jako dalším obyvatelům našeho obvodu, kteří se dožijí tak úctyhodného věku, jsme přišli popřát i paní Anně. Je obdivuhodné, jak je vitální a vnímavá. Byl jsem velmi překvapen, jak bystrou má paměť a vzpomíná na všesokolské slety, kterých se v mládí aktivně zúčastňovala“, řekl starosta plzeňského centrálního obvodu Radislav Neubauer, který v doprovodu zástupců ÚMO Plzeň 3 popřál oslavenkyni hodně zdraví a spokojenosti.

Z předané kytice a dárkového balíčku měla jubilantka velkou radost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…