Šťástka (ODS): Koalice schválila 1 miliardu pro sociálně nezačleněné na úkor většiny obyvatel

20.03.2016 22:19

15.březen je černým dnem pro Brno. Přijetím Strategického plánu sociálního začleňování koalice schválila neuvěřitelnou miliardu korun pro 10 tisíc sociálně nezačleněných obyvatel na úkor většiny Brňanů.

Šťástka (ODS): Koalice schválila 1 miliardu pro sociálně nezačleněné na úkor většiny obyvatel
Foto: ČT
Popisek: Libor Šťástka, člen Zastupitelstva města Brna (ODS)

Správné a účinné řešení vidíme v co nejrychlejší úpravě legislativy a omezení vyplácení a zneužívání sociálních dávek, čímž posílíme motivaci jejich příjemců pracovat, vzdělávat se, pěstovat pozitivní vztah k povinnostem a zodpovědnosti. Tím, že budeme sociálně nezačleněným lidem rozdávat obecní byty, vyčleníme jednotky městské policie na jejich ochranu, rozdáme volné vstupy do divadel, bazénů a utkání Komety, z černých pasažérů v MHD z nich uděláme osoby s výhodou jezdit zdarma, a dětem znásilníme tradiční pohádky, kdy Karkulce místo vlka opatříme černocha, pozitivní vztah mezi většinovou společností a menšinou nedocílíme a sociálně vyloučeným nepomůžeme.

Jen v Brně bylo v roce 2014 vyplaceno přes půl milionů (544.562) sociálních dávek, z toho polovina jako příspěvky či doplatky na bydlení a živobytí, což je samo o sobě alarmující. I z tohoto důvodů považujeme za vhodnější využít skoro jednu miliardu korun pro projekty s přínosem pro většinu Brňanů, nikoli pro pouhé 2,5% z nich.

Klub ODS z uvedených důvodů přijetí plánu nepodpořil.

Mgr. Libor Šťástka
předseda OS ODS Brno-město

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…