Štěch (ČSSD): Je potřeba investovat do sociální oblasti

10.11.2017 5:35

Předseda Senátu Parlamentu ČR Milan Štěch navštívil pelhřimovský Domov pro seniory. Důvodem návštěvy bylo zmapování problematiky umisťování seniorů do zařízení a získat detailní informace ohledně šíře poskytovaných služeb a spokojenosti samotných klientů a jejich rodinných příslušníků.

Štěch (ČSSD): Je potřeba investovat do sociální oblasti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Za zřizovatele příspěvkové organizace se schůzky zúčastnil starosta města František Kučera a za Domov pro seniory ředitelka Petra Kratochvílová. Společně pak hovořili o sociálních službách a o výše uvedených tématech.

Předseda Senátu upozornil na stárnutí lidské populace a uvedl, že je potřeba investovat do sociální oblasti a neustálé tak zlepšovat podmínky pro zkvalitnění života v současných zařízeních. Ze strany ředitelky byli zúčastnění podrobně seznámeni s celkovým chodem domova, získali detailní informace o fungování objektu, přičemž mimo jiné také informovala o programové vizi plánovaných projektů, mezi které patří například zastřešení venkovní terasy a vybudování smyslové zahrady. Dále uvedla, že začátkem příštího roku bude Domov pro seniory opatřen značkou kvality v sociálních službách, jež poskytne velmi důležitou informaci o tom, jak kvalitní život mohou zájemci v domově očekávat.

Jedná se o systém externí certifikace zařízení, který je založen na tzv. udělování hvězd. Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR totiž provedla v září letošního roku dotazníkové šetření na hodnocení Domova pro seniory. Z výsledné zprávy vyplývá, že se jedná o zařízení s velice kvalitními službami, a tedy s velkým potenciálem získání co nejvyššího hodnocení.

Svoji návštěvu předseda Senátu PČR Milan Štěch zakončil prohlídkou organizace, při níž podiskutoval s klienty domova. Ti si pochvalovali hlavně zdvořilé jednání personálu, řadu kulturních a společenských aktivit a v neposlední řadě i duchovní programy. Závěrem ohodnotil zařízení jako velice příjemné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…