Štěch (ČSSD): Je třeba urychleně pomoci Čechům žijícím ve Venezuele

30.04.2018 5:37

Předseda Senátu Milan Štěch jednal s generálním tajemníkem Organizace amerických států (OAS) Luisem Almagrem. Hovořili o situaci v Jižní Americe, zejména ve Venezuele, která čelí politické, ekonomické a humanitární krizi.

Štěch (ČSSD): Je třeba urychleně pomoci Čechům žijícím ve Venezuele
Foto: Daniela Černá
Popisek: Milan Štěch, předseda Senátu Parlamentu ČR na sjezdu OS KOVO

Podle Luise Almagra je v současné době humanitární situace ve Venezuele tak vážná, že narozené děti mají horší podmínky oproti novorozeným v Sýrii zmítané válkou. OAS podle svého generálního tajemníka nikdy nečelila tak vážné situaci, jaká teď panuje ve Venezuele. Předseda Senátu Štěch ocenil roli OAS v napomáhání soužití mezi národy. „Je správné, že monitorujete v současné těžké době zločiny proti lidskosti, ke kterým ve Venezuele podle všeho dochází,“ uvedl předseda Senátu a dodal: „Sledujeme těžký osud stovek našich krajanů nebo obyvatel Venezuely s českými kořeny. Ti, kteří tam žijí, mají šanci na repatriaci. Senát podpořil v minulých týdnech možnost jejich přesídlení do vlasti, pokud budou mít zájem,“ uvedl Štěch.

S Almagrem hovořili také o situaci na Kubě, Štěch také vysvětloval postoje Senátu k migrační krizi a brexitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.