Štefek (KSČM): Nezapomeňte s dětmi navštívit muzeum v Žebráku

03.07.2015 20:02

Radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek navštívil 1. července muzeum v Žebráku, ve kterém probíhá výstava Svět kostiček.

Štefek (KSČM):  Nezapomeňte s dětmi navštívit muzeum v Žebráku
Foto: KSČM
Popisek: Zdeněk Štefek, KSČM

Radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek navštívil 1. července muzeum v Žebráku, ve kterém probíhá výstava Svět kostiček.

„Výstavy exponátů ze stavebnic, zde konkrétně z kostek LEGO, jsou zejména pro rodiny s dětmi vždy zajímavé, i tady se to projevilo větší návštěvností. Nejzajímavější částí pro mne bylo město s funkčními dálkově ovládanými sety vláčků,“ sdělil svůj dojem radní Štefek.

Dominantou výstavy je skutečně expozice města, kde se na ploše o rozloze více než 11 m2 představují nejrůznější tovární sety i vlastní tvorba Petra Šimra a dalších soukromých sběratelů.

Stálá expozice přibližuje návštěvníkům historii města

Muzeum v Žebráku je pobočkou berounského Muzea Českého krasu. Bylo jako městské muzeum založeno v roce 1925. V současné době sídlí muzeum spolu s Městskou knihovnou v Žebráku a Základní uměleckou školou v Žebráku v budově bývalé školy na hlavním žebráckém náměstí.

Od roku 1994 jsou v muzeu otevřeny dvě stálé expozice: „Z dějin města Žebráku“ a „Galerie Jaroslava Hněvkovského“.

Stálá expozice o Žebráku přibližuje návštěvníkům historii města, vývoj řemesel a seznamuje s význačnými rodáky, kterými byli zejména K. J. Erben, Jan Nejedlý, Vojtěch Nejedlý a Šebestián Hněvkovský.

Na ni navazuje stálá výstava právě svérázného umělce Jaroslava Hněvkovského, který ze Žebráku vykročil do světa, doplněná mnoha fotografiemi a soudobými památkami na jeho romantické cesty na Východ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice