Štefek (KSČM): Zhotovitel Památníku národního útlaku a odboje v Panenských Břežanech vysoutěžen

15.04.2014 10:23

Zdeněk Štefek, radní pro kulturu a památkovou péči Středočeského kraje za KSČM, k rozhodnutí Rady Středočeského kraje vybudovat Památník národního útlaku a odboje v Panenských Břežanech.

Štefek (KSČM): Zhotovitel Památníku národního útlaku a odboje v Panenských Břežanech vysoutěžen
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

Rada Středočeského kraje na svém zasedání rozhodla, že na základě veřejné soutěže bude Památník národního útlaku a odboje v Panenských Břežanech realizovat firma MTStav Příbram, s.r.o.

Předmětem zakázky jsou stavební práce spojené s rekonstrukcí barokního Horního zámku a přilehlých prostor. V zámku vznikne multimediální expozice protifašistického odboje, místo bude fungovat i jako kulturní centrum s besedami, přednáškami, pietními a jinými akcemi.

„Památník v Panenských Břežanech bude tvořit spolu s Lidicemi a Terezínem určitý trojúhelník paměti národa daného období. Mimo zmíněné expozice o životě za protektorátu a odboji bude obsahovat i část věnovanou historii zámku. V projektu jsme pamatovali i na zpřístupnění památníku hendikepovaným a také na podporu rozvoje celého regionu. U památníku se budou sbíhat nové cyklostezky či cyklotrasy a kromě dalších nabízených služeb zároveň pracujeme na rekonstrukci zámeckého areálu tak, aby jak nádherná zámecká zahrada, tak přilehlá Santiniho kaple svaté Anny mohla za přijatelných nákladů sloužit veřejnosti.“ sdělil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Firma MRStav Příbram, s.r.o. proti předpokládané ceně ve výši 37,6 mil. Kč vyhrála s nejlevnější nabídkou 24,8 mil. Kč. Projekt je realizován z evropských fondů, z výzvy 93a, kraj zaplatí z celkových uznatelných nákladů 15%.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zdeněk Štefek - profil

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.