Štěpán (Svobodní): Nepřípustný nátlak na sedláky

31.03.2018 18:11

Ministr zemědělství Milek hodlá silou donutit všechny zemědělce, aby se stali členy lobbistické organizace zvané Agrární komora ČR. Všechny, včetně svobodných sedláků.

Štěpán (Svobodní): Nepřípustný nátlak na sedláky
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Více o nebezpečném plánu ministra se lze dočíst v článku „Čerpání dotací podmíněné členstvím v komoře rozděluje zemědělce“. Jak by se asi pan ministr tvářil, pokud by transformovaným JZD někdo podmínil čerpání zemědělských dotací členstvím třeba v Asociaci soukromého zemědělství ČR, která je protiváhou lobbistických tlaků Agrární komory?

Svobodní trvají (v souladu s postojem Asociace soukromého zemědělství ČR) na tom, že členství v jakémkoliv spolku, který sdružuje zemědělce, musí zůstat dobrovolné.

Kromě toho také odmítáme jakékoliv dotace na provoz takových spolků, ať už ze státního rozpočtu či z rozpočtů krajských. Navrhujeme však snížení daně z příjmu právnických osob. V důsledku toho firmám a podnikatelům, kteří jsou v těchto spolcích sdružení, zůstane více peněz, které mohou použít na provoz spolku, včetně pokračování v pořádání mnohých, mezi lidmi oblíbených, akcí.

Marek Štěpán,
odborný mluvčí Svobodných pro oblast zemědělství

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…