Štěpánek (Trikolóra): Dopis České biskupské konferenci

20.11.2020 17:55

eště není dobojováno, ale mladá ekonomka Hana Lipovská, na kterou bezcharakterní politici tak podpásově útočí, je již teď nepochybným morálním vítězem.

Štěpánek (Trikolóra): Dopis České biskupské konferenci
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek

Vážený otče arcibiskupe, vážení otcové biskupové!

Jsem jediným člověkem v republice, který byl členem obou nejdůležitějších mediálních rad, jež u nás máme, jak té programové a licenční, tak té technické. Členem a místopředsedou Rady pro rozhlasové a televizní vysílání jsem byl 9 let, de iure dokonce 12 let, a členem Rady Českého telekomunikačního úřadu 5 let. Ze své mnohaleté praxe proto moc dobře vím, co je to politický nátlak činěný na členy (nezávislých) mediálních rad a jaké jsou jeho metody.

Rada pro vysílání, jejímž jsem byl členem, byla poslanci tehdejší vládní koalice (ČSSD, KDU-ČSL, US-DEU), respektive předsedou vlády Vladimírem Špidlou v roce 2003 odvolána. Soudy následně toto odvolání opakovaně označily za nezákonné a zrušily je. Právě v těchto dnech ještě dobíhá soud poslední, jenž stanoví, jak vysoké bude naše finanční odškodnění.

Jedním z poslanců, který se tehdy na této nezákonnosti podílel, byl Miroslav Kalousek. Tentýž Kalousek, který se na Vás nyní spolu s Karlem Schwarzenbergem obrací s hanebnou výzvou, abyste vyzvali své nominanty v Radě České televize k rezignaci.

Nejhorší, co se může politikovi stát, je, že je směšný. Pánové Kalousek a Schwarzenberg to naplňují v míře vrchovaté. Ještě není dobojováno, ale mladá ekonomka Hana Lipovská, na kterou bezcharakterní politici tak podpásově útočí, je již teď nepochybným morálním vítězem.

Ani na vteřinu nepochybuji, že Vaše reakce na onen hanebný dopis bude správná.

V úctě

Mgr. Petr Štěpánek
hudebník a spisovatel, v letech 1994-2006 člen a místopředseda RRTV, v letech 2006-2011 člen Rady ČTÚ

Převzato z profilu.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Štěpánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…