Štěpánek (Trikolóra): Imagine 2021

24.02.2021 18:49

Zkouším si představit, jaká by v České republice byla situace, kdyby vláda z toho bilionu korun (bilion je tisíc miliard), který nechala vyletět komínem, třeba jen desetinu věnovala na vyšší platy zdravotnického personálu a lepší vybavení a posílení zdravotnických zařízení.

Štěpánek (Trikolóra): Imagine 2021
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek

Zkouším si představit, jak by na tom dnes byli vládou zdecimovaní živnostníci a firmy, kdyby je vláda nechala na pokoji a kdyby se místo na jejich buzeraci, včetně té policejní, zaměřila na opatření, jež nepůsobí nevratné ekonomické škody. Oni totiž ani ti hospodští nejsou blázni a nechtějí nakazit sebe, své zaměstnance ani své hosty. To samé platí o kadeřnicích, trenérech či vlekařích.

Zkouším si představit, jak by to bylo s imunitou společnosti, kdyby se vláda zaměřila na podporu zdravého způsobu života a namísto zákazu vycházení akceptovala přirozené lidské sportovní a turistické aktivity, zvláště pak ty na čerstvém vzduchu.

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

57%
2%
hlasovalo: 25406 lidí

Zkouším si představit, jaké by to bylo, kdyby vláda naslouchala celému názorovému spektru povolaných odborníků a neupřednostňovala pouze ty, kteří ji v jejích krocích podporují. To samé platí také o médiích hlavního proudu a na prvním místě o České televizi.

Zkouším si představit, jaké by to bylo, kdyby vláda celý boj proti koronaviru nepojala jako velké propagandistické předvolební představení a od prvopočátku a bez jakýchkoli postranních úmyslů povolala ke spolupráci všechny parlamentní strany. To vše pod heslem „když do lodi teče, k pumpám musí všichni“.

Zkouším si představit, jaké by to bylo, kdyby na nekonečných tiskových konferencích neexhibovali vládní potentáti a namísto nich stručně pohovořili pouze ti, co mají opravdu co říct.

Zkouším si představit, jaké by to bylo, kdyby se vláda zaměřila především na nemocné, zatímco zdravé by nechala na pokoji. Oni totiž lidé ve své většině nejsou debilové a vědí, že o své zdraví se nakonec vždycky nejlépe postarají sami. A ze všech nejmíň věří těm, kteří si z „pandemie“ udělali skvělý výnosný kšeft. A že jich pár takových i ve vládě a jejím nejbližším okolí sedí.

Suma sumárum. Zkouším si představit, jak by to v České republice vypadalo, kdyby po roce boje s covidem měla vláda aspoň nějaké výsledky, a ne že poté, co zaťala bilionovou sekeru a zdecimovala několik ekonomických odvětví, nařídí místo jedné roušky nosit dvě.

Jo, a abych nezapomněl. V souvislosti s Klausovým onemocnění. Zkouším si také představit, jaké by to bylo, kdyby na postu ministra vnitra ve vládě nesedělo primitivní hovado, které si nevidí do úst.

---------------------

A propos, když může Marian, tak já taky. TADY je ještě hudební bonus. Jako vzpomínka na normální časy. A ještě lépe, jako vzpomínka na budoucnost.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Štěpánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…