Štětina (TOP 09): Je nutné postavit se proti ruským dezinformacím

25.07.2015 14:37

Europoslanec Jaromír Štětina navštívil ukrajinské dobrovolníky

Štětina (TOP 09): Je nutné postavit se proti ruským dezinformacím
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Jaromír Štětina

Europoslanec Jaromír Štětina navštívil tento týden Ukrajinu a její východní části rozvrácené ruskou agresí. Během své cesty se setkal s představiteli tří dobrovolnických ukrajinských praporů (Donbas, Azov, Pravý sektor), bojujících s ruskými separatisty.

“Cílem mé cesty bylo poznat osobně vojenské záměry a politické postoje dobrovolnických uskupení. Dlouhodobě je sleduji a považuji za nutné postavit se proti ruským dezinformacím,“ řekl Jaromír Štětina, spisovatel a bývalý dlouholetý válečný zpravodaj, který v současné době zastává post místopředsedy podvýboru Evropského parlamentu pro obranu a bezpečnost

Jaromír Štětina navštívil v Mariupolu dvě základny praporu Azov. Na základně se také setkal s velitelem praporu Azov a poslancem ukrajinského parlamentu Andrijem Bileckým, kterého pozval k návštěvě Evropského parlamentu. Jaromír Štětina hodlá prapor Azov představit v Evropském parlamentu na tiskové konferenci. Andrij Bilecký jeho pozvání přijal. Dobrovolnický prapor Azov sehrál zásadní roli při obraně Mariupolu – prapor se postavil nástupu ruských separatistů a ruské armády a zabránil okupaci Mariupolu a otevření cesty ruským jednotkám na Krym ze severu.

„Prapor Azov je součástí obranné doktríny Ukrajiny, je profesionálně veden, spolupracuje s ukrajinskou armádou a má v Mariupolu silnou podporu obyvatel. Ruská propaganda nazývá dobrovolníky praporu Azov fašisty a nacisty. Nic takového jsem neseznal,” řekl Jaromír Štětina, který východní části Ukrajiny navštívil i v loňském létě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.