Stržínek (ANO): Město na revitalizaci sídlišť spěchá, bere si 70milionový úvěr

26.01.2019 8:39

Neustále rostoucí cena stavebních prací. To je jeden z argumentů, proč valašskomeziříčští zastupitelé nechtějí zbytečně odkládat opravu sídlišť. Práce na dalších etapách revitalizace sídlišť Křižná a Pod Oborou začnou ještě v tomto roce.

Stržínek (ANO): Město na revitalizaci sídlišť spěchá, bere si 70milionový úvěr
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

„Ceny stavebních prací se v posledních dvou letech zvedly minimálně o pětinu. Stavební materiál zdražil ještě více. Hodnota peněz v porovnání s tím stoupla jen nepatrně, zhruba o 1,5 procenta,“ vysvětlil starosta města Robert Stržínek, proč by bylo neekonomické revitalizaci odkládat.

Práce na sedmé etapě sídliště Křižná začínají letos. Sídliště Pod Oborou má pro svou třetí etapu revitalizace již hotovu projektovou dokumentaci. Chybí ale potřebných 29 milionů. „Vyřízení úvěru bude nějakou chvíli ještě trvat. Máme ale možnost použít prostředky z Fondu obnovy majetku a po vyřízení úvěru prostředky do této rozpočtové kapitoly opět vrátit. Soutěž na zhotovitele chceme vyhlásit co nejdříve,“ řekl starosta.

Revitalizace budou pokračovat i v nadcházejícím roce, konkrétně pátou etapou na Křižné a Vyhlídce. Také ty město plánuje financovat ze 70milionového úvěru. „Budeme se pochopitelně pokoušet o získání dotace, pokud bude příslušná výzva vyhlášena,“ ubezpečil Stržínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…