Svobodní: Vítáme postup zvolený premiérkou Mayovou ve věci brexitu

18.01.2017 11:05

Premiérka Theresa Mayová se rozhodla zvolit pro vyjednávání s Evropskou unií o vystoupení Velké Británie z EU tvrdou variantu. Velká Británie chce opět převzít kontrolu nad svými zákony a ústy premiérky dala jasně najevo, že se nenechá vydírat. Raději nemít žádnou smlouvu, než špatnou.

Svobodní: Vítáme postup zvolený premiérkou Mayovou ve věci brexitu
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

"Svobodní tento krok jednoznačně vítají. Od doby svého založení, zejména po vzniku Lisabonské smlouvy, jsme zásadními a konzistentními odpůrci dalšího prohlubování unijní integrace, která přinesla členským státům ztrátu kontroly nad vlastními zákony a suverénní domácí politikou a učinila z národních voleb skoro druhořadé, když drtivá většina legislativy je nám v klíčových oblastech diktována z Bruselu," sdělil místopředseda Svobodných František Matějka.

"Jako advokát mohu ze své praxe jednoznačně dodat, že každý jednotlivý český zákon je doslova zhoubně a nevratně napaden desítkou navázaných evropských předpisů, a to mnohdy zcela absurdní povahy jako u zákona na ochranu spotřebitele směrnice usilující o sblížení právních předpisů členských států týkajících se křišťálového skla nebo u trestního zákoníku směrnice o řízení jakosti vod na koupání. A právě na zákonech je tento vliv vidět nejvíce, což běžný člověk pozná pozdě, až když na něj nějaký euronesmysl dopadne", doplňuje místopředseda Ondřej Pecák.

Svobodní půjdou do sněmovních voleb v tomto roce s programem nejen v oblasti nízkých daní a řady konkrétních opatření, směřujících k větší občanské svobodě všech lidí - podnikatelů, zaměstnavatelů i zaměstnanců, ale také s jasným vzkazem voličům, že vystoupení z EU je obrovskou příležitostí pro nabytí svobody a základem skutečné prosperity.

Republikové předsednictvo Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Sociální demokracie nedovolí omezování zdravotní péče

7:02 Ostrá (SOCDEM): Sociální demokracie nedovolí omezování zdravotní péče

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.