Svobodní ovládli soutěž o nejlepší volební kampaně

07.02.2015 8:31

Ze slavnostního předávání cen za politický marketing Zlatý lístek 2014 si zástupci volebního štábu Svobodných odnesli čtyři vítězství v kategoriích strategie, slogan, kreativní idea a reklamní předmět.

Svobodní ovládli soutěž o nejlepší volební kampaně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

V kategoriích Facebook a videospot volební kampaň Svobodných ve volbách do Evropského parlamentu skončila na druhém místě.

„Moc si toho vážíme a je to pro nás velká čest,“ hodnotil výsledky kampaně volební manažer Petr Pořízek. Jarní kampaň vynesla straně historicky první překročení pětiprocentní volební klauzule v celorepublikových volbách. Europoslancem byl zvolen předseda a lídr strany Petr Mach. „Strategií naší kampaně bylo upozorňovat na podle nás nesmyslné regulace a nařízení EU, vyvolat o nich v médiích diskusi a proměnit toto téma v hlavní téma voleb. Napomoct k tomu měla i nová složenina slov „euronesmysl“, která se objevovala nejen ve sloganu, ale i veškeré naší komunikaci,“ popsal strategii kampaně Pořízek.

Svobodní šli do voleb s heslem „Posvítíme si na euronesmysly“ doplněným jednoduchým motivem usmívající se klasické žárovky. Na billboardech se poté tento motiv se sloganem objevoval „na dlani“ lídra kandidátky Petra Macha. V kontaktní kampani poté Svobodní rozdávali klasické edisonovské žárovky v krabičce polepené grafikou kampaně. „Zakázané žárovky“ zvítězily v kategorii reklamní předmět.

Videoklip Svobodných nazvaný „Jak to chodí s dotacemi“ autora Víta Jedličky se umístil na druhém místě ve své kategorii. Stejně tak i facebooková stránka Svobodných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Výpověď by měl dostat především premiér

22:01 Zaorálek (SOCDEM): Výpověď by měl dostat především premiér

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu