Svobodová (OMMO): Legální vyjádření svobody?

29.05.2016 21:50

Názory a šibenice se historicky potkávají.

Svobodová (OMMO): Legální vyjádření svobody?
Foto: Občané městu, město občanům
Popisek: Občané městu, město občanům

Možná jsou někteří z nás opravdu "hrdinové" a my, kteří to nechápeme, jsme prostě "zpátečníci, oportunisté, agenti Západu, ani Východ nestojí stranou, pražská kavárna aj.", a nechápeme tu "hru" proti mocným, osobně nevylučuji ani označení proti "nemocným", protože prý "změna poměrů je na spadnutí".

Ministr vnitra Chovanec, jako člen sociální demokracie, s odstupem cca roku nyní vystupuje s tím, že "podá správní žalobu proti rozhodnutí magistrátu, který rozhodl, že nošení šibenic na demonstrace není trestné. Podle Chovance by ale vyhrožování jakémukoliv občanovi šibenicí mělo být posuzování minimálně jako přestupek a přesahuje meze svobody projevu." (Zdroj)

Je před podzimními volbami do krajů a části senátu. Současná koaliční vláda spolu "válčí", a osud dýmky míru je ohrožen antikuřáckým zákonem. Ministr Babiš si už dokáže představit příští vládnutí bez ČSSD. Další abonenti do příp. jím vybírané koalice po  příštích parlamentních volbách v r. 2017 - např. KSČM - již přešlapují za dveřmi. Dalšího "Zemana" si budeme volit v r. 2018.

Řeklo by se, že v logice výše uvedeného by ty šibenice měly pozbýt na významu, protože už jimi nebude komu vyhrožovat. Systém nám sice zůstane, ale protože bude v rukou oligarchy s předlistopadovými "reálsocialistickými" zárukami a současnými kapitalistickými úspěchy, k nimž vzhlíží nemálo z nás s obdivem, šibenice pozbydou na revolučním významu situace. Ale možná nám znalci míry "revolučnosti" sdělí, jak moc je či není a proti komu třeba být ještě revolučnější. Budou-li u moci s oligarchou např. komunisté, dozvíme se např. něco o přechodných obdobích, co povedou ke změně, o níž ideologové KSČM uvažují jako o "neozbrojeném přechodu k moci".

Na těch šibenicích jako "svobodě projevu" mě "baví" jedno, a to logika, s jakou její nositelé jedněm hrozí šibenicemi a pro sebe si uzurpují "právo na názor". Ale je dobré vědět, že i tak nad nimi, nad námi bdí podobní úředníci jako ti z městské části Prahy 1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.