TOP 09: ČR musí solidaritu opětovat, ne pouze přijímat

28.10.2020 8:38

Poslanecká sněmovna projednala pobyt vojenských zdravotníků NATO a Evropské unie. Poslanci TOP 09 tuto nabídku pomoci podpořili.

TOP 09: ČR musí solidaritu opětovat, ne pouze přijímat
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Kdyby toho byli naši ministři schopni, tak by se styděli. Bez ostychu teď přijímají stejnou pomoc, kterou začátkem roku odmítli poskytnout Itálii. Tehdy ministr Metnar tvrdil, že jsou vojenští zdravotníci potřeba u nás doma. Doufám, že si to vláda bude pamatovat a příště bude solidárnější, protože ten, na koho se naši spojenci mohou příště vykašlat, můžeme být my. Poslanci TOP 09 pomoc od našich spojenců v NATO a Evropské unii samozřejmě vítají a podpoří,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Anketa

Souhlasíte se zákazem vycházení od 21 do 5?

61%
39%
hlasovalo: 29132 lidí

Poslanec TOP 09 Dominik Feri v pátek přesvědčil premiéra Andreje Babiše, že vláda musí změnit svou komunikaci a srozumitelněji vysvětlovat přijímaná opatření. Navzdory tomu, že je Feri zástupce opozice, nabídl vládě pomocnou ruku v přípravě webu. Nově vznikající webové stránky budou konečně přehledným zdrojem informací o onemocnění COVID-19 i o vládních opatřeních.

„Jsem rád, že se konečně po půl roce podařilo přesvědčit premiéra, aby vláda začala komunikovat lépe. Rozhodl jsem se vládě pomoci, i když jsem opoziční poslanec. Teď jsme opravdu v těžké krizi a je potřeba, aby pomohl každý. Za uplynulé tři dny se nám podařilo vytvořit tým, který bude mít informační web na starost a ten už začíná pracovat. Výsledkem nebude jen web, ale celý systém, který propojí ministerstva s komunikačním týmem. Díky tomu budou lidé dostávat relevantní odpovědi na své otázky,“ říká poslanec Dominik Feri.

Vládní návrh státního rozpočtu na rok 2020 je ve svých základních ukazatelích zcela mimo ekonomickou realitu. „Rozpočet by měl být urychleně aktualizován na reálnější výši příjmů, a především na aktuální výdajové priority. Nejistotu výrazně zhoršuje návrh premiéra Andreje Babiše na další rozvolnění již dnes velmi rozvolněného zákona o rozpočtové odpovědnosti. Tento návrh nelze akceptovat. Krize nesmí být záminkou k naprosté rezignaci na pravidla a k neefektivnímu rozhazování peněz bez ohledu na budoucnost,“ říká předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).