TOP 09: Historicky nejlepší výsledek ve volbách do Senátu

11.10.2020 12:12

TOP 09 zaznamenala historický úspěch v senátních volbách. Zvoleno bylo celkem 7 senátorů, kteří kandidovali za TOP 09 nebo ve společných koalicích.

TOP 09: Historicky nejlepší výsledek ve volbách do Senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Doposud největším úspěchem TOP 09 byl zisk pěti mandátů v roce 2018 a 2016. Po krajských volbách, které ukázaly úspěšnost a důležitost spojování středopravicových stran tento trend potvrzují i volby do Senátu.

„Chtěla bych velice poděkovat všem voličům, kteří přišli i k druhému kolu senátních voleb. Jsem velmi ráda, že mohu poděkovat za náš historicky nejlepší výsledek ve volbách do Senátu. Voliči ocenili, že jsme se dokázali spojit a netříštili jsme síly. Považuji to za jasný signál smysluplnosti spojování demokratických sil i do budoucna. Udělám vše pro to, aby tato spolupráce pokračovala,“ říká Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně TOP 09.

„Senát je v současném politickém systému zásadní. Hlídá vládu, ústavnost a nedovolí, aby se ohýbaly nejdůležitější principy demokracie jen podle přání Andreje Babiše. Dobrou zprávou je, že nově zvolení senátoři jsou jasnou zárukou toho, že Senát bude tuto roli naplňovat i nadále. Chtěl bych všem novým senátorům a senátorkám pogratulovat a těším se na spolupráci s nimi,“ říká senátor a první místopředseda TOP 09 Tomáš Czernin.

„Jsem vděčný každému, kdo do druhého kola přišel. S velkou pokorou děkuji a chci vzkázat všem voličům jiných kandidátů, že jsem společný senátor pro všechny ze Znojemska. Ještě dnes na svém webu otevřu možnost pro odběr zpráv, které chci do regionu zasílat. Potřebujeme víc informací o tom, co se děje. Chci s vámi komunikovat napřímo. A o jednu věc chci právě teď požádat. Buďte na sebe opatrní. Přeplněné nemocnice je to, co nám hrozí a nikdo je nechce. Musíme teď omezit šíření viru. To je naše nejbližší mise. Chovejte se, prosím, odpovědně ke svému okolí,“ říká nově zvolený senátor za obvod Znojmo a člen TOP 09 Tomáš Třetina.

„Velice děkuji za obrovskou podporu, které se mi v posledních týdnech dostalo. Děkuji svému týmu, rodině i spolupracovníkům ve škole. Pevně věřím, že nezklamu Vaši důvěru a že se nám společně podaří dokázat, že i na politika muže být naše společnost hrdá,“ říká nově zvolený senátor za obvod Rychnov nad Kněžnou a člen TOP 09 Jan Grulich.

Seznam nově zvolených senátorů TOP 09

  • Lumír Aschenbrenner (obvod č. 9 Plzeň-město)
  • David Smoljak (obvod č. 24. Praha 9)
  • Miroslava Němcová (obvod č. 27 Praha 1)
  • Jan Holásek (obvod č. 45 Hradec Králové)
  • Jan Grulich (obvod č. 48 Rychnov nad Kněžnou)
  • Tomáš Třetina (obvod č. 54 Znojmo)
  • Roman Kraus (obvod č. 60 Brno-město)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…