TOP 09: Spojujeme síly pro krajské volby v Jihočeském kraji s KDU-ČSL

14.07.2020 10:44

TOP 09 a KDU-ČSL představily společnou koaliční kandidátku do krajských voleb v Jihočeském kraji. Kandidátem na hejtmana bude historik František Talíř (KDU-ČSL), lídrem za TOP 09 ředitel základní a mateřské školy v Malšicích a krajský zastupitel Pavel Klíma. Společná kandidátka ponese název „TOP 09 a KDU-ČSL – Společně pro Jižní Čechy.“

TOP 09: Spojujeme síly pro krajské volby v Jihočeském kraji s KDU-ČSL
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Jednoznačnou ambicí TOP 09 bylo sestavit takové kandidátky, které mají největší šanci změnit život v krajích k lepšímu. Právě proto se úspěšně spojujeme s dalšími stranami, které tuto naši ambici sdílejí. Jsem přesvědčena, že společná koalice s KDU-ČSL představuje pro Jihočeský kraj nejlepší možnou volbu. Jedině společnými silami dokážeme prosadit zkvalitnění školství a zlepšení ochrany životního prostředí. Po Libereckém a Olomouckém kraji jde o naši už třetí společnou krajskou kandidátku s KDU-ČSL. Věřím, že společně s tím pohneme,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Za jihočeskou TOP 09 musím konstatovat, že spolupráci se členy KDU-ČSL, se kterými jsme si ideově i lidsky blízcí, členská základna přivítala. V době tak citlivé na rozdělování je koalice dvou parlamentních stran, třeba jen do krajských voleb, důležitým signálem pro společnost nespokojenou se současnou správou České republiky. I v době populismu společně přinášíme zodpovědná řešení pro jižní Čechy,“ říká lídr TOP 09 v Jihočeském kraji Pavel Klíma.

Anketa

Je dobře, aby právo na obranu se zbraní v ruce bylo zahrnuto do Ústavy ČR?

96%
4%
hlasovalo: 15468 lidí

„Mám radost, že se nám podařilo spojit pro krajské volby v Jihočeském kraji s TOP 09. Od spojení s TOP 09 si slibujeme kvalitní spolupráci na rozpracovaných projektech, které chceme dotáhnout do zdárného konce. Záleží nám na tom, aby kraj dobře fungoval. Chceme pokračovat v práci, na které se jako KDU-ČSL podílíme v posledních letech, kdy jsme součástí vedení kraje. Lídrem společné kandidátky je mladý a energický František Talíř, který srší elánem a nápady. Je důkazem toho, že dáváme prostor mladým lidem, aby ukázali své schopnosti a přinášeli nové pohledy, jak kraj lépe vést,“ zmiňuje předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Spojujeme síly, protože to zvláště v dnešní době považujeme za správné. Společně jsme totiž mnohem silnější a dokážeme lépe hájit naše hodnoty a náš program, který se jmenuje Marshallův plán pro jižní Čechy. Prioritou je pro nás podpora rodin, lokálních zemědělců a podnikatelů a ochrana naší nádherné jihočeské krajiny.“ uvádí kandidát na hejtmana František Talíř (KDU-ČSL).

„Tam, kde jsou lidé pracovití, slušní a rozumní, se dobře žije. A jižní Čechy takové jsou. Našim cílem je, aby takové zůstaly a dál se rozvíjely a prosperovaly,“ říká předseda poslaneckého klubu a předseda krajské organizace Jan Bartošek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).