TOP 09: Zbyněk Vodák bude kandidovat do Senátu v Mostě

21.12.2016 13:37

TOP 09 vyšle do opakovaných senátních voleb v Mostě jako svého kandidáta Zbyňka Vodáka. K posledním senátním volbám, které soud zrušil, přišlo v tomto obvodu nejméně voličů v celé republice, což ukazuje, že nabídka budoucích senátorů měla rezervy.

TOP 09: Zbyněk Vodák bude kandidovat do Senátu v Mostě
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Podle Zbyňka Vodáka nedokázal nikdo z kandidátů oslovit lidi, kteří v kraji nechtějí přežívat, ale žít. Proto chci jít do těchto voleb, a proto to taky pro mě těmito volbami neskončí, říká kandidát TOP 09 Zbyněk Vodák.

Mostecko jako region dlouhodobě postižený těžbou uhlí potřebuje svůj Marshallův plán. Tedy vizi podobný té, která nastartovala celou západní Evropu. Na jedné straně jde o investice, na straně druhé o plán pro region na dobu, kdy se těžba uhlí ukončí. „Mostecko a vlastně celý Ústecký kraj doplácí na celou republiku, náklady máme vysoké, zisky žádné – to se musí změnit. Proto je mi sympatický ‚Marshallův‘ plán obnovy kraje, který letos představila TOP 09,“ říká Zbyněk Vodák.

Nezávislý kandidát TOP 09 na mosteckého senátora se chce v rámci kampaně zaměřit na kontaktní kampaň a ptát se na klíčové body ze svého plánu přímo voličů, kteří v regionu žijí. Výsledky svého průzkumu zveřejní a nabídne k využití také ostatním kandidátům, protože budou cennou sondou do představ a vizí obyvatel této části kraje.

Mezi jeho témata, která zveřejní během měsíce, bude patřit zaměstnanost, dotace pro region i řešení problémů, které souvisí s těžbou uhlí. „V tomto regionu se totiž nikdo na nic neptá, nikdo se o nikoho nezajímá a lidé jsou opuštění ve svých světech. Právě to chci změnit. Ne kvůli těmto volbám, ale kvůli sobě, mému okolí, kvůli lidem. Vím, že to není projekt na jednu kampaň, ale dává to smysl všem, kteří z našeho regionu nechtějí utéct, ale chtějí tady žít,“ uvedl kandidát Zbyněk Vodák.

Podle krajského předsedy TOP 09 Tomáše Tesaře je Zbyněk Vodák osobnost, která regionu může přinést řešení. „Nechceme se smířit s tím, že Mostecko je region, kam se i z Ostravska přiváží odpad z ropných lagun. Zbyněk Vodák se bude umět za svůj kraj poprat. Jeho schopnost vystihnout, a hlavně umět řešit i složité problémy v zájmu regionu je jeden z hlavních důvodů, proč TOP 09 přijala jeho rozhodnutí do Senátu kandidovat,“ řekl předseda krajského výboru TOP 09 Tomáš Tesař.

Padesátiletý Zbyněk Vodák se jako stavební inženýr v těchto dnech podílí na největší stavbě v regionu. Pracoval v Berlíně, Frankfurtu nad Mohanem. Studoval na technickém učení v Brně i v Praze. Má vzdělání v oblasti stavebnictví, ekonomiky i marketingu. Mezi jeho koníčky patří vodní sporty, kultura, cestování, fotografie, malba. Aktivně se věnuje tréninku mladých plavců v plaveckém klubu Litvínov. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Projekt EU potřebuje vdechnout nový život, proto nabízím vizi pro Evropu

12:12 Gregorová (Piráti): Projekt EU potřebuje vdechnout nový život, proto nabízím vizi pro Evropu

Pirátská europoslankyně Markéta Gregorová pokřtila na Den Evropy unikátní sborník Vize pro Evropu. D…