Tiskové prohlášení Ivo Valenty

23.01.2016 8:01

Dovoluji si reagovat na dotaz A. Babiše, který předstírá, že neví, kde SYNOT platil daně od svého založení. Samozřejmě, že v jednotlivých zemích, kde působí. To znamená, že české společnosti vždy hradily daně v České republice.

Tiskové prohlášení Ivo Valenty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Celkové odvody skupiny SYNOT v ČR jen za posledních 10 let přitom činí 6,2 miliardy korun! Do sportu za tuto dobu skupina SYNOT investovala přibližně 500 milionů korun.

Je navíc zřejmé, že ministr Babiš neunese, když jej někdo kritizuje nebo se rovnou před ním neplazí po kolenou. V naší zemi si totalitním způsobem usurpuje moc a kdokoliv se mu postaví, je ihned označen za zloděje, podvodníka nebo tuneláře. Pan Babiš by měl ale začít nejdříve u sebe. 

Pokud žádá zveřejnění reklamní smlouvy, uzavřené mezi naší kyperskou společností a Fotbalovou asociací, měly by nejdříve jeho firmy zveřejnit své dotační nebo akviziční smlouvy. Možná bychom se teprve pak skutečně dozvěděli, jak mohou vypadat vyděračské smlouvy. Také by měl celému národu říct, jak to bylo s dotacemi pro jeho Čapí hnízdo, které nyní prošetřuje nejen Evropská unie, ale také policie ČR. Doslova mne také šokuje, že si pan ministr usurpuje osobní zásluhy na finančních prostředcích, které stát poskytuje českému fotbalu. Rád bych mu připomněl, že to nejsou JEHO peníze, ale peníze daňových poplatníků. Zajímalo by mne proto, kolik na sport přispívají firmy pana ministra, když Agrofert ročně utrží přes 166 miliard korun!

Ivo Valenta

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Danuše Nerudová je asi slepá

4:30 Dostálová (ANO): Danuše Nerudová je asi slepá

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k migraci