Topolánek: Když nás v EU zase přehlasují, nebude se nás už nikdo na nic ptát

07.12.2017 20:20

Reakce prezidentského kandidáta Mirka Topolánka na žalobu Evropské komise proti České republice

Topolánek: Když nás v EU zase přehlasují, nebude se nás už nikdo na nic ptát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Mirek Topolánek

"Místo aby EU řešila problém s migrací a bránila své hranice, tak ten problém hodila na nás. Hloupé řešení problému, který vznikl hloupým jednáním jiných. Ne Čechů, Poláků, Maďarů. Dnes se na nás ale valí mnohem větší hrozba než nesmyslné povinné migrační kvóty. Nová azylová politika, která se jmenuje Dublin IV." V reakci na žalobu Evropské komise proti ČR kvůli nedodržení kvót to dnes řekl prezidentský kandidát Mirek Topolánek. Ten současně varoval, že v případě přijetí nové azylové politiky bude Evropská unie do Česka posílat uprchlíky automaticky.

"Pokud nás v EU zase přehlasují a Dublin IV projde, nebude se nás už nikdo na nic ptát. Migranty nám budou posílat automaticky. To nesmíme dopustit. Pokud budu zvolen prezidentem, pomůžu vládě tuto hrozbu odvrátit," řekl konkrétně Topolánek. Podle něj je především třeba rychle začít vyjednávat a hledat v EU spojence, kteří České republice pomohou Dublin IV zastavit. "Když něco neuděláme rychle, bude pak na řešení pozdě."

Topolánek současně vyjádřil údiv nad dvojím metrem Evropské komise. "Byla to německá kancléřka Merkelová, která porušila pravidla azylové politiky, tzv. Dublin II, když se začaly davy migrantů nekontrolovaně valit přes špatně bráněnou shengenskou hranici. V důsledku toho se začalo valit ještě více migrantů přes zcela otevřené hranice Evropy. Žádná žaloba proti Německu přesto nenásledovala," řekl Topolánek. Teprve v okamžiku, kdy i pro Němce začalo být migrantů příliš mnoho, přišel nápad přerozdělovat je do ostatních zemí, upozornil v té souvislosti také Topolánek.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.