Udženija (ODS): Dvojka si krásnou vánoční výzdobu zaslouží

03.12.2023 14:04 | Tisková zpráva

Městská část Praha 2, která každoročně pořádá pro své občany sérii předvánočních akcí, letos přichází s novinkou. Kromě ulic vánočně radnice vyzdobila i park na Karlově náměstí. Díky 3D instalacím zde vznikl LED park Karlovo království, který spolu s ostatní výzdobou navodil tu pravou vánoční atmosféru.

Udženija (ODS): Dvojka si krásnou vánoční výzdobu zaslouží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Nový společný projekt v pátek představili zástupci městské části Praha 2 a Technologie hlavního města Prahy. Slavnostního otevření LED parku se zúčastnila také bývalá starostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

„Se společností Technologie hlavního města Prahy jsme spolupracovali v minulých letech na mnoha projektech včetně nasvícení budov na podporu výzkumu Angelmanova syndromu, a jsem moc ráda, že další společnou akcí je právě LED park Karlovo království. Dvojka si takovou krásnou vánoční výzdobu zaslouží a věřím, že se i díky těmto světelným instalacím Karlovo náměstí stane příjemnějším a bezpečnějším místem, kam si najde cestu hodně Pražanů, kterým tato novinka udělá radost a navodí tu správnou adventní atmosféru,“ říká náměstkyně primátora hlavního města Prahy Alexandra Udženija, která projekt LED parku iniciovala.

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10896 lidí

„LED park Karlovo království je pokračováním dlouhodobé spolupráce. Ta přinesla v minulých letech řadu zajímavých a přínosných Smart City projektů jako například chytré lampy nebo dobíjecí stanice pro elektromobily. Díky nim se stala Praha 2 jedním z průkopníků v zavádění chytrých technologií. Pevně věřím, že nastavenou spolupráci budeme nadále rozvíjet a prohlubovat, a přineseme další zajímavé projekty,“ přibližuje spolupráci Technologie hl. m. Prahy a městské části Prahy 2 její starosta Jan Korseska.

„Příprava města na nejkrásnější období v roce je pro nás každoročně milým úkolem, ať už jde o výzdobu stožárů, vánoční stromy nebo netradiční světelnou výzdobu jako je tato na Karlově náměstí. Věříme, že se bude Pražanům líbit a zpříjemní jim čas adventu i Vánoc,“ řekl místopředseda představenstva Technologií hlavního města Prahy Tomáš Novotný.

Vánočně naladěný LED park budou moci Pražané a další návštěvníci obdivovat každý večer až do Tří králů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…