Udženija (ODS): Pokud se státu nedostává peněz, musí nejdřív začít šetřit

01.05.2021 14:09 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k diskusi o zvyšování daní

Udženija (ODS): Pokud se státu nedostává peněz, musí nejdřív začít šetřit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Koaliční i část opozičních politiků se předhánějí v tom, jak a které daně po volbách zvednou. Hnutí ANO by rádo resuscitovalo EET, Piráti se STANem zase pošilhávají po majetku a jejich pracovní skupiny se předhání v absurdních návrzích typu “nadměrné metry”, apod.

Je jasné, že pandemie koronaviru a s ní spojená epidemiologická opatření budou mít zásadní dopady na ekonomiku a hlavně na drobné živnostníky a podnikatele. Přitom to jsou právě oni, kdo tvoří páteř našeho hospodářství. Stát je musí v krizi podpořit a ne jim házet klacky pod nohy a snažit se je danit až do úmoru. Pokud se státu nedostává peněz, musí nejdřív začít šetřit, než začne lidem tahat jejich peníze z kapes. To je naprostý základ!

ODS a koalice SPOLU je jediná politická síla, která zvedat daně nechce. Je to pro nás až úplně krajní řešení. Navrhujeme konkrétní úspory ve státních výdajích a chceme jít cestou nízkých daní a malé byrokracie. Stát má být servisní organizace pro pracovité občany a ne feudální pán, kterému platí občané desátky. Čím více podpoříme zasažené podnikatele a čím více peněz necháme lidem, tím rychlejší bude obnova našeho utlumeného hospodářství.

ODS byla vždy na straně pracovitých a tvořivých lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

12:16 Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke střelbě na FF UK.