Úsvit-NK: Ve zprávě o extrémismu chybí Alrawi i Abbas. Chovanče, dopracuj to

31.08.2016 11:18

Dnes Výbor pro bezpečnost projednává Zprávu o extrémismu na území ČR v roce 2015. Má zásadní nedostatky, protože vůbec nezmiňuje islámskou extrémistickou scénu u nás. Šíření islámu jednoznačně poškozuje demokratický systém České republiky, což je jeden z definičního znaku extrémismu.

Úsvit-NK: Ve zprávě o extrémismu chybí Alrawi i Abbas. Chovanče, dopracuj to
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

„Vynechání jmen jako Hassan Alrawi, Muhamed Abbas nebo i vynechání samotného Ústředí muslimských obcí je zásadní chyba. Ministerstvo se nemůže tvářit, že u nás islámských extrémismus neexistuje a je třeba ho mít důkladně zmapovaný. Je proto budu ve středu na výboru navrhovat, abychom vrátili tuto zprávu ministru vnitra Chovancovi k dopracování,“ řekl místopředseda strany a člen bezpečnostního výboru Martin Lank.

Zajímavou informací rovněž je, že levicový extrémismus je přibližně o třetinu aktivnější než extrémismus pravicový a že mezi levicové extrémisty jsou řazeni i pro-imigrační iniciativa Refugees Welcome.

Rozdíl mezi pravicovým a levicových extrémismem okomentoval poslanec Martin Lank: „U pravicovému extrémismu jde z pravidla o verbální útoky, naproti tomu ve jménu levicového extrémismu jsou páchány i násilné trestné činy. Mnohem větší společenská nebezpečnost je tedy v levicovém extrémismu, který přecházejí od slov k činům a neštítí se ani žhářských útoků.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…