Úsvit: V dětských skupinách je třeba zajistit odbornou pedagogickou péči

13.06.2014 11:31

Stanovisko k dnešním zákonům ve Sněmovně.

Úsvit: V dětských skupinách je třeba zajistit odbornou pedagogickou péči
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Zákon o dětské skupině - Se zavedením alternativy ke klasickým školkám souhlasíme. Zejména v problémových lokalitách, kde je málo školek, může pomoci. Dětská skupina ale nemůže být zřizována na úkor kvality vzdělávání našich dětí. Proto je potřeba, aby v nich byla zajištěna odborná pedagogická péče. K zákonu jsme připravili za hnutí Úsvit pozměňovací návrh. Podle něho by mohla být využívána dětská skupina jen pro děti do 4 let, jelikož podle našeho názoru alespoň u posledního předškolního roku musí být garantováno, že dítě dostane plnohodnotnou péči a vzdělávání, která ho připraví na zvládnutí prvního stupně základní školy.

Zákon o důchodovém pojištění - Hnutí Úsvit jednoznačně vítá, že dojde k navýšení důchodů, které důchodci pozitivně pocítí. Zvyšování důchodů o desítky korun, které jsme zažili v minulých letech, bylo naprosto směšné a skandální. Bohužel návrh zákona neřeší problém lidí s nejnižšími důchody. Ty jsou často tak nízké, že s nimi staří lidé vůbec nemůžou vyjít. Úsvit proto navrhuje, aby důchody nebyly zvyšovány všem stejným procentem - jako je tomu nyní, nýbrž všem stejnou paušální částkou a tím by se přestaly rozevírat sociální nůžky. Zajistí se tím jak větší pomoc pro nejchudší a sociálně potřebné, tak i dlouhodobá fiskální udržitelnost.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…