Vachatová (Trikolóra): Kolář, Novotný, Hřib a jejich ochranka za naše peníze

23.04.2020 18:29

Strhnout sochu, vyhlásit stav klimatické nouze nebo přejmenovat náměstí je bezesporu jednodušší, než se zabývat důležitými věcmi, které nám přinesou skutečné změny. Proč na to máme ale doplácet my?

Vachatová (Trikolóra): Kolář, Novotný, Hřib a jejich ochranka za naše peníze
Foto: Trikolóra
Popisek: Trikolóra

Sovětské památníky se už několik let demontují a odstraňují po celém Východním bloku. Od roku 2018 byly odstraněny sochy a památníky například v Estonsku, Litvě či Lotyšsku, Polsko jich nechalo odstranit za poslední dva roky dokonce na 230. Že má být ovšem ohrožen zrovna Kolář, Hřib a řeporyjský Novotný mě tedy dost udivuje.

Ne, že by Rusku nevadilo odstraňování památníků, vadí, ale že by kvůli tomu někoho posílali na tři lokální politiky, z nichž jeden vyhlašuje stav klimatické nouze na Praze 6, druhý má problém udržet svůj zadek v kalhotách a třetí přejmenovává české názvy ulic a náměstí po ruských osobnostech? No budiž, co my víme...

To, co mi vadí, je, že všichni tři podnikali věci, o které je nikdo nežádal, v době, kdy to nebylo potřeba, za účelem, který nic neřeší, a my všichni se jim z našich daní teď skládáme na jejich ochranku. Nadzvedává mě ze židle, když vidím, že někdo zneužívá hlasů svých voličů k tomu, aby si řešil svůj vlastní mindrák místo toho, aby se skutečně snažil něco podstatného změnit. Od toho tu ti politici jsou, ne od toho, abychom platili za jejich chyby.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…