Valachová (ČSSD): Aby zase nešlo o osvědčenou metodu

05.07.2022 11:41 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k návrhu zrušení asistentů ve školách

Valachová (ČSSD): Aby zase nešlo o osvědčenou metodu
Foto: archív Kateřina Valachová
Popisek: Kateřina Valachová

Zrušení asistentů ve školách? V naší zemi platilo a platí, že o vzdělávací dráze svého dítěte a o jeho škole rozhodují rodiče. V minulosti - v letech 2005 až 2015 - si často platili asistenty pedagoga rodiče ze své kapsy nebo je dělali z nouze oni samotní. Asistenti chyběli i speciálním školám. Školy neměly peníze. Nebo je musely brát z peněz na platy učitelů.

Zdá se, že někdo chce tyto skvělé časy vrátit zpět. Navíc v situaci, kdy naše všechny děti potřebují vyšší pomoc učitelů, asistentů a dalších po zavření škol a distanční výuce v covidu, kdy potřebují dohnat učivo a posílit individuální přístup, a zároveň školy a učitele čeká především od září začlenění ukrajinských dětí.

Toto byl teprve experiment a katastrofa. Zvláště když nic nenasvědčuje snížení počtu dětí v třídách (naposledy se tak stalo 2016 a 2017) ani zavedení tandemových učitelů v třídách. Obé by bylo navíc ještě dražší, než jsou asistenti. Aby zase nešlo o osvědčenou metodu: sebrat školám peníze a děti jim tam nechat, jen bez podpory...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace