Válek (TOP 09): Opravdu je jedno, kdo bude ministrem zdravotnictví?

27.10.2020 8:36

Komentář na facebookovém profilu k diskusi, kdo nahradí Romana Prymulu

Válek (TOP 09): Opravdu je jedno, kdo bude ministrem zdravotnictví?
Foto: TOP 09
Popisek: Vlastimil Válek

Pan poslanec Janulík (ANO) mě v nedávné společné diskusi přivedl na myšlenku, na kterou od té chvíle marně hledám odpověď. Mimo jiné řekl, že je v podstatě jedno, kdo bude ministr zdravotnictví. Neřekl to sice tak přesně, ale takto to vyznělo. A mně se vybavila píseň s textem – "Rád bych se zeptal, těch, kteří vědí…". A já bych se takto rád zeptal, pokud ministr zdravotnictví má být především manažer a má se vyznat v současné situaci s tím, že by mu prof. Prymula měl nadále radit (což byl zhruba názor poslance Janulíka a předpokládám, že tím pádem i hnutí ANO a navíc premiér hledal především mezi řediteli nemocnic), proč proboha nenavrhne někoho z expertů - členů hnutí - nejlépe poslanců. Je jich tam celá řada. Znají, zvlášť pokud jsou členové zdravotního výboru, problematiku z první ruky.

Anketa

Babiš si stěžuje, že lidé dostatečně neomezili svůj pohyb a sociální kontakty. Myslíte, že vy osobně jste omezili pohyb a sociální kontakty dostatečně?

94%
6%
hlasovalo: 15047 lidí

Jsou mezi nimi bývalí ředitelé nemocnic (prof. Vyzula, Masarykův onkologický ústav), dr. Janulík (Břeclavská nemocnice), ředitelé záchranek (dr. Mašek), experti, kteří pomáhají koordinovat vývoj vakcíny v ČR (prof. Adámková), uznávaní vědci (prof. Špičák). Ale i v koalici je kam sáhnout – dr. Běhounek by byla také logická volba.

A tak nevím, proč o nikom z nich premiér ani neuvažuje a jméno nikoho z nich ani ve spekulacích nezaznělo. Je to přinejmenším divné. Nevím, zda jim toto premiér ani nenabídl, protože je přesvědčen, že doc. Blatný či další kandidáti, jejichž jména padala, budou pracovat jako ministři zdravotnictví lépe než oni. Tomu se mně nechce věřit, že by měl ve vlastní poslance takovou nedůvěru.

Možné je, že je nechce „obětovat“ na sebevražedné misi.

Možná jim vše nabídl, ale oni z nějakých důvodů odmítli, protože ví velmi dobře, do čeho by šli.

Fakt tomu nerozumím a přijde mně to divné. Čekal bych. Že v takto krizové situaci bude ministr zdravotnictví někdo, kdo má plnou důvěru premiéra, předsedy hnutí ANO a kdo má s fungováním ministerstva maximum možných zkušeností. A tím pádem, kdo jiný by to měl být, něž lékař, člen ANO či ČSSD, který má zkušenosti manažera, v problematice ministerstva se vyzná a je schopen situaci zvládnout.

Tak teď nevím – Babiše to ani nenapadlo a nebo takovéto lidí nemá?

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.