Valenta (SsČR): Ministerstvo plošným zákazem kouření šlape po principu svobody

19.01.2015 9:45

Senátor Ivo Valenta protestuje proti návrhu plošného zákazu kouření ve všech restaurací. "Neubírejme lidem svobodu rozhodovat o svém vlastní životě!" říká nahlas.

Valenta (SsČR): Ministerstvo plošným zákazem kouření šlape po principu svobody
Foto: Archiv Ivo Valenty
Popisek: Ivo Valenta.

Ministerstvo zdravotnictví se definitivně rozhodlo, že navrhne plošný zákaz kouření ve všech restauracích, barech i třeba vesnických hospodách. Jak již uvedl sám ministr Svatopluk Němeček, s tímto návrhem však podle všeho tvrdě narazí během projednávání zákona v dolní i horní komoře Parlamentu.
Na stranu odpůrců plošného zákazu kouření v restauracích se však nestaví pouze zarytí kuřáci, ale také ti politici, kteří upozorňují na postupné, ale vytrvalé ubírání z osobních svobod každého občana.

„Přestože si i já myslím, že nekouřit je „in“ a všichni společně bychom měli přemýšlet, jak o tom přesvědčit především mladou generaci, nemyslím si, že to dokážeme zákazem kouření. Všichni dobře víme, že žádný zákaz nikdy nic nevyřeším a problém spíše eskaloval,“ uvedl nekuřák, senátor Ivo Valenta.

„A co mne překvapuji nejvíce je, že se z české politické scény vytrácejí lidé, kteří se nebojí obhajovat svobodu každého z nás rozhodovat si o svém vlastním životu jako jeden z nejvyšších principů. Po 25 letech od Sametové revoluce je to pro nás všechny hodně špatné vysvědčení. Věřím však, že se nám podaří tento trend otočit a že se mi kolegům v Parlamentu podaří vrátit odvahu uvažovat zdravým selským rozumem,“ dodal odvážně senátor Valenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ivo Valenta

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů