Vansa (Piráti): Bojový transportér v Centrálním parku Pankrác

30.08.2018 12:07

Formou happeningu s bojovým vozidlem se dnes představují kandidáti Pirátů a nezávislých do Zastupitelstva Městské části Praha 4 v Centrálním parku Pankrác. Chtějí tak připomenout jeden z nejbláznivějších nápadů, který vznikl na radnici Prahy 4 v tomto volebním období. Zároveň také předvedou, jakou formou MČ Praha 4 v praxi naplňuje právo občanů na informace dle zákona 106.

Vansa (Piráti): Bojový transportér v Centrálním parku Pankrác
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

“Komunální politici si oblíbili projekt Smart Cities, který většinou chápou jako drahé hračky nakoupené z veřejných peněz od spřátelených firem. Podle hesla, aby se u toho šlo vyfotit a do voleb bylo hotovo. Ještě absurdnější nápad se však zrodil v MČ Praha 4: provoz autonomního bojového vozidla na ochranu perimetru. Protože si také rádi hrajeme a přišlo nám líto, že se s touto hračkou nemůžou zastupitelé a občané vyfotit, vyrobili jsme pro naši předvolební kampaň model tohoto transportéru v měřítku 1:1 a představujeme jej občanům,” odpovídá lídr Pirátů Prahy 4 Tibor Vansa na otázku, proč Piráti Prahy 4 přivezli bojové vozidlo do pankráckého parku.

Vedle modelu obrněného vozidla, jehož provoz Praze 4 navrhl dnes již neexistující výbor pro energetické úspory pod vedením zastupitele Ivo Vaňka (ANO), se Piráti s občany rozdělí o své bohaté zkušenosti s naplňováním zákona 106 o svobodném přístupu k informací v pojetí úřadu Prahy 4.

Do komunálních voleb vede Piráty v Praze 4 analytik Tibor Vansa, který se profesně věnoval řízení rizik v bankovnictví. Dvojkou na kandidátce je programátor Jan Hora následovaný učitelkou a aktivistkou Petrou Rejchrtovou (nezávislá kandidátka). Hlavními body pirátského programu pro Prahu 4 jsou otevřená radnice a transparentní hospodaření, moderní služby občanům, kvalitní veřejný prostor, metro D a parkování a školství a bezpečnost.

Mgr. Tibor Vansa

  • Piráti
  • garant programového bodu Finance
  • místostarosta městské části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…