Varnsdorf: Park v ulici Legií prochází rozsáhlou obnovou zeleně

05.12.2020 10:41

V polovině listopadu začala rozsáhlá obnova zeleně v parku v ulici Legií. Ten v posledních letech přišel během vichřic o několik dominantních stromů.

Varnsdorf: Park v ulici Legií prochází rozsáhlou obnovou zeleně
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Během revitalizace prostoru došlo k odstranění nevhodných dřevin, zrušil se také dožilý živý plot podél chodníku v ulici Legií, který na většině míst už prorůstal nálety. Živý plot nahradí záhon s výsadbou rostlin, který bude dle aktuálních módních trendů dosypán dolomitským vápencem.

Na téměř dvou tisících metrech čtverečních se vysadilo 18 kusů solitérních dřevin. Šestnáct kusů okrasných třešní a dva kusy javoru červeného. V jarních měsících ještě proběhne na některých místech obnova trávníků. Celková revitalizace parku v ulici Legií vyšla na téměř 250 tisíc korun bez DPH.

Obnova zeleně probíhá i na jiných místech ve městě

Nedávno byla obnovena stromová alej v ulici Československých letců. Celkem bylo vysazeno 15 kusů Muchovníku stromovitého, který jako jeden z mála snese podmínky jeho umístění. Tyto stromy jsou navíc nenáročné, jsou vhodné do zpevněných ploch, snesou zasolení a jsou malokorunné. Díky tomu tak nebudou zasahovat do průjezdního profilu frekventované komunikace. Zároveň krásně kvetou a na podzim se zbarvují.

Stromy doplnila podsadba trvalek a okrasných travin, které budou také dosypány dolomitským vápencem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…