Veleba: Premiére Sobotko, vyjádřete se nebo odstupte aneb Schapiro není kalašnikov

10.03.2016 21:51

Velvyslanec USA A. H. Schapiro se setkal s předsedou Islámské nadace v Brně Muneebem Alrawim,"aby vyjádřil podporu a solidaritu s muslimskou komunitou v Česku i na celém světě."

Veleba: Premiére Sobotko, vyjádřete se nebo odstupte aneb Schapiro není kalašnikov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

To není scifi, ale oficiální zpráva americké ambasády v Praze a pokračuje, že dle něho je v dnešní době třeba čelit předsudkům a podpořit ty, kteří jednají ve jménu míru a dobré vůle!

Ve svém kázání na zveřejněných nahrávkách Alrawim, poctěný návštěvou a podporou amerického velvyslance, mj. říká:"A Alláh vznešený říká, bojujte proti nevěřícím jako jeden muž!"

Diplomat Shapiro, který se už v minulosti zviditelnil svojí neloajalitou k hostující zemi a k prezidentu Miloši Zemanovi, nyní překročil všechny možné meze, když vyjádřil podporu a solidaritu muslimské komunitě touto ostentativní návštěvou muslimské mešity v Brně.

Mezi lidmi i napříč politickým spektrem zaznívají ostré výroky, někteří hovoří o "vyhlášení války Česku", jen ten, kdo je zodpovědný za bezpečnost a chod této země, premiér Bohuslav Sobotka, mlčí. Přitom on by měl být první, kdo se k této vážné události postaví čelem. Zatím mlčí i na dotazy novinářů.

Velvyslanec USA v CR Andrew H. Schapiro se setkal s předsedou Islámské nadace v Brně panem Muneeb Alrawim.
Velvyslanec Andrew H. Schapiro s předsedou Islámské nadace v Brně panem Muneeb Alrawim

Považuji toto chování předsedy vlády za nepochopitelné, nepřijatelné a vyzývám ho,  aby se proti chování amerického velvyslance Shapira a jeho vměšování do vnitřních záležitostí České republiky jasně a jednoznačně vymezil a pokud je zbabělý a není toho mocen, aby ze své funkce odstoupil! Sharpio není kalašnikov, ale reálná bezpečnostní hrozba pro Českou republiku.

Za současného tristního stavu, který sužuje a ohrožuje Evropu, stačí se například podívat na Calais, je gesto amerického velvyslance nepřijatelné a z pohledu současné bezprecedentní krize způsobené migrantskou invazí ho pokládám za vměšování do vnitřních záležitostí ČR.

Panu velvyslanci bych doporučil, ať se z pohledu těchto záležitostí seznámí s aktuální politikou americké vlády, která je striktní a zastavila proud migrantů od samého počátku – velmi dlouhé azylové řízení, které fyzicky probíhá mimo území USA. O nelegálních migrantech nemůže být ani řeč. Dále bych panu velvyslanci doporučil, aby vyvinul iniciativu směrem k arabským spojencům USA, například k Saudské Arábii, aby se začali podílet na řešení krize a přijmuli na své území migranty. Vždyť jsou to jejich věřící bratři a sestry se stejným náboženstvím a se stejnou kulturou a zvyky s možností okamžité integrace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.