Veverka (Svobodní): Pryč s reklamou, nebo jen blamáž?

10.11.2015 11:26

Stanovisko Svobodných k připravovanému zpřísnění regulace reklamy ve Valašském Meziříčí:

Veverka (Svobodní): Pryč s reklamou, nebo jen blamáž?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Valašské Meziříčí se vydalo cestou omezování podnikatelů. Možná to tak nemusí na první pohled vypadat, ale zákaz venkovní reklamy skutečně ničím jiným není. „Město zcela zapomíná na drobné podnikatele a živnostníky, kteří mají tu smůlu, že se jejich provozovny nenacházejí na některé z hlavních tepen města. Stejně tak město ignoruje zájmy podnikatelů v oblasti reklamy. Všem zmíněným způsobí nová regulace značné ztráty,“ upozorňuje František Veverka, místopředseda krajského sdružení Strany svobodných občanů z Valašského Meziříčí a člen místní komise

.

Navíc je potřeba zmínit, že to, co se označuje jako zákaz reklamy, ve skutečnosti žádným zákazem reklamy není. Billboardy totiž zůstávají na svých místech a těžko může být sporu o tom, že největší a nejkřiklavější reklamy jsou právě na nich. Dále město tradičně udělilo výjimku samo sobě. „Výjimka pro akce pořádané, spolupořádané nebo podporované městem je směšná. Tyto akce si z daní zaplatili kromě jiných i ti podnikatelé, kteří budou diskriminováni novou vyhláškou,“ dodává Helena Lasztoviczová ze Svobodných.

Ironií je, že velmi přesná regulace venkovní reklamy už dávno existuje a není třeba na ní nic měnit. Letos v červnu totiž byla vydána Obecně závazná vyhláška č. 4/2015  o veřejném pořádku ve městě, která v bodě 4 jasně určuje, za jakých podmínek lze umístit propagační zařízení či vylepovat plakáty. „Jestli se zastupitelům nelíbí černá reklama, tak ji mohou bez potíží postihovat už nyní. Platná vyhláška jim k tomu uděluje veškeré potřebné pravomoci,“ dodává Veverka.

Jinými slovy se zdá, že současné vedení města se snaží pouze vzbudit dojem, že něco dělá. Ve skutečnosti totiž není potřeba nová regulace, stačilo by vymáhat plnění současných pravidel. „Smutné je, že tyto populistické snahy vedení města, jako téměř vždy, odnesou místní podnikatelé, bez nichž by naše město těžko bylo turisticky zajímavé. Nebylo by se tu totiž kde najíst, kde přespat ani kde si dát kávu,“ uzavírá Lasztoviczová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…