Vícha (ČSSD): Opravy a odstraňování následků vandalismu nejsou zadarmo, platíme za ně všichni

04.01.2020 16:48

Na jaře 2020 Bohumín naplno odstartuje výstavbu nového obřího lesoparku a pokud půjde vše podle plánu, začne taky měnit prostranství před vlakovým nádražím v moderní dopravní terminál.

Vícha (ČSSD): Opravy a odstraňování následků vandalismu nejsou zadarmo, platíme za ně všichni
Foto: Redakce
Popisek: Petr Vícha (ČSSD)

Tato a další témata zmiňuje v novoročním proslovu starosta Bohumína Petr Vícha. Diváci Televizního informačního kanálu (TIK Bohumín) ho uvidí od soboty 4. ledna 2020. Bohumínská televize projev odvysílá v síti kabelových operátorů i na 31. kanálu v pásmu DVB-T2 pozemních vysílačů.

„Město v roce 2019 hospodařilo s rekordním rozpočtem 950 milionů korun, který skončil přebytkem. To nám umožní realizovat další užitečné akce. V republice se sice očekává ochlazení ekonomiky a musíme být opatrní, ale umíme tyto prostředky rozumně využít. Byli jsme úspěšní v získávání dotací, a i na letošní připravené investice bychom měli obdržet další desítky milionů korun,“ říká v proslovu starosta Bohumína Petr Vícha.

Bohumín v roce 2020 připraví skoro 40 parcel v ulici Petra Cingra k zástavbě novými rodinnými domy, pokračuje v zateplování bytových domů, spustí přípravy k regeneraci zóny bytové kolonie v ulici Okružní. Město podpoří taky turistiku, bezpečnost, sociální služby, nemocnici, činorodé spolky a další oblasti.

„Každý den se bohužel najde „hrdina“, který dokáže přeprat nějakou dopravní značku či tabuli, povalit kontejner s odpadem a náležitě jej vysypat, odložit nepotřebné věci k popelnicím či dokonce do přírody, poškodit mladý strom. Opravy a odstraňování následků vandalismu nejsou zadarmo, platíme za ně všichni,“ uvedl starosta Bohumína Petr Vícha, když zmínil vzrůstající agresivitu a vandalství, jednu z odvrácených tváří aktuálního dění.

Novoroční projev je součástí pořadu Zpravodajství, který bohumínská televize vysílá v síti kabelových operátorů JaryNET, Nej.cz (RIO Media) a PODA každou sudou hodinu s premiérou vždy v sobotu. Pořad mohou sledovat také diváci, kteří nemají kabelovou televizi. Se Zpravodajstvím vstupuje TIK Bohumín do vysílání stanice LTV Plus (DVB-T2, kanál 31), kde  je premiéra rovněž v sobotu. Zprávy z Bohumína zde začínají vždy od 4, 10, 16 a 22 hodin. V rozšířeném bloku pak od 1:30, 7:30, 13:30, 19:30 hodin.

Pořad Bohumínské zpravodajství diváci najdou také ve videoarchivu televize ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce