Vinklátová (SLK): Mokřady v Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko přiblíží naučná stezka

13.11.2022 7:35 | Tisková zpráva

Přiblížit mokřady v Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko. Takový je smysl naučné stezky, která již od roku 2001 provádí turisty touto oblastí Libereckého kraje. Ukazuje, že se nejedná o území, ve kterém se vyskytují pouze vlhko, komáři a plevel.

Vinklátová (SLK): Mokřady v Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko přiblíží naučná stezka
Foto: youtube.com
Popisek: Květa Vinklátová, radní LK

Tato stezka seznamuje s mokřady v úplně jiném světle. Představí území, ve kterých se skrývá spousta chráněných živočichů a rostlin a která mají svou nezaměnitelnou funkci v krajině.

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí
„Turisté se nevyhýbají ani oblastem, které jsou chráněné. Je potřeba návštěvníky informovat o tom, v čem je to které území cenné a jak se tam mají chovat, aby jej třeba díky neznalosti neponičili,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Turisty čeká sedm zastavení, na kterých se dozvědí základní informace o mokřadech potoků Liběchovky a Pšovky, o ovlivnění těchto biotopů činností člověka, o původní vegetaci kolem menších toků, o samotné Liběchovce, o péči o mokřady, o stojatých vodách a o funkci mokřadů v krajině.

Na stezce není žádné převýšení – trasa vede po rovině, ovšem vzhledem k tomu, že stezka vede po vyšlapané pěšince a po povalových chodníkách, není vhodná pro kočárky nebo invalidní vozíky. Celá procházka zabere zhruba půl hodiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.