Vít (ODS): Farma zvířat po hradecku?!

09.02.2016 11:47

Dle vyjádření náměstka Vedlicha v hradeckém Deníku čeká Hradec Králové dopravní revoluce.

Vít (ODS): Farma zvířat po hradecku?!
Foto: ODS
Popisek: ODS

Na první pohled líbivá věc inteligentního dopravního systému, kdy bude možné reagovat na aktuální dopravní situaci, pomoci lepšímu dojezdu složek IZS, lepšímu průjezd MHD a plynulé dopravě, má jedno velké ale. Součástí by mělo být i úsekové měření.

Musím nesouhlasit s tím, aby byla někde ukládána data o tom jaké auto kdy a kudy projelo. Jsem přesvědčen, že do toho úředníkům magistrátu nic není. Argument o pirátech silnic není akceptovatelný. Hradec Králové bezesporu trápí tranzitní doprava, která už téměř neúnosně zatěžuje Gočárův okruh. Nemůžeme ale dopustit, aby byla slušná většina občanů města šikanovaná za pár excesů jedinců, kteří Hradcem třeba jen projíždí.

Dle zákona o obecní policii se městská policie: "podílí v rozsahu stanoveném tímto nebo zvláštním zákonem na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích." Ptám se, to tak nečiní, nebo činí málo? Má k tomu málo prostředků, nebo strážníků? Má státní policie málo neoznačených policejních vozů, nemá na benzín?

Celá situace má velmi prosté řešení. Dobudování všech tangent kolem Hradce Králové, sjezdu z D11 a napojení na R35. Všechno ostatní je pouze řešení důsledků. Řešme příčiny, pak se nám všem bude v Hradci Králové lépe žít.

Bc. Jakub Vít
místopředseda místního sdružení
člen oblastní rady Hradec Králové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.