Vítková (KDU-ČSL): Oba dva výlety se vydařily a děti mají spoustu zážitků

04.08.2021 14:14

Senátorka Jaromíra Vítková uspořádala druhý výlet pro děti z Jižní Moravy.

Vítková (KDU-ČSL): Oba dva výlety se vydařily a děti mají spoustu zážitků
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

Rodiny z oblasti, kterou na jihu Moravy nedávno zničilo tornádo, mají starosti zabezpečit bydlení a jsou v nelehké situaci. Děti tak trpí tím, že se jim rodiče nemohou věnovat. Stejně tak na ně doléhá i prostředí zničených obcí. Podnikatelé Okresní hospodářské komory Blansko, které předsedá Ivo Lizna, tak společně se senátorkou Jaromírou Vítkovou uspořádali jednodenní výlety pro děti z Jižní Moravy.

„První výlet se konal 14. července do Moravského krasu, kam přijela čtyřicítka dětí. Zajistili jsme jim program a jídlo na celý den. Pro rodiče je ulehčením, když se někdo věnuje dětem a naplní jejich prázdninový čas smysluplnou činností,“ sdělila lidovecká senátorka Vítková.

Druhý výlet se konal na Boskovicku a to konkrétně v Kořenci a v Boskovicích. Město Boskovice podpořilo výlety finančně částkou 20 tisíc korun. Starosta města Boskovice Jaroslav Dohnálek společně se starostou obce Kořenec Miroslavem Zemánkem a senátorkou Jaromírou Vítkovou děti přivítali v areálu KOŘENEC GOLF & SKI RESORT a společně jim předali drobné pozornosti. Oběd jim zajistil zdarma Bohatý catering. V golfovém areálu si děti vyzkoušeli atraktivní golf, nejvíce je však bavila projížďka ve golfových vozítkách.

„Po obědě děti přejely do Westernového městečka v Boskovicích. Poděkování patří majiteli Westernového městečka Luboši Jerry Procházkovi, který zajistil pro děti program. V představení Geronimo se děti přenesly do údolí válečníků a hrdinů. Oceňuji, že i v době, kdy cestovní ruch po pandemii koronaviru na tom není nejlépe, si mohly děti zdarma užít pěkné odpoledne v areálu Westernového městečka,“ sdělila senátorka Vítková. „Oba dva výlety se vydařily a děti mají spoustu zážitků. Bylo mi potěšením připravit společně s podnikateli pro ně zpestření, které si užily,“ zakončila senátorka Vítková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…