Vítková (KDU-ČSL): Podařilo se. Aktivity středisek volného času budou zachovány

04.12.2020 19:58

Apelovala jsem na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, aby zvážilo připravovanou změnu vyhlášky o krajských normativech, která by měla významně ovlivnit činnost středisek volného času, sděluje senátorka Vítková.

Vítková (KDU-ČSL): Podařilo se. Aktivity středisek volného času budou zachovány
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

Novela vyhlášky o krajských normativech by střediska volného času omezila zejména v jejich činnosti o víkendech, prázdninách, dále by se omezení dotklo pobytových akcí a táborů. Ovšem tyto aktivity střediska vykonávají a jsou z řad rodin hojně využívány.

„Po mé intervenci dopisem na ministerstvo, informováním Výboru pro vzdělávání v Senátu a také díky připomínkám jednotlivých středisek se již jednotlivé sekce ministerstva sešly. Výsledkem jednání dle náměstka Kováře je zachování činností středisek volného času tak, jak jsou zvyklé fungovat doposud. Nadále budou probíhat jednání se středisky volného času a jejich zřizovateli v jednotlivých regionech. Jsem velice ráda, že se podařilo díky rychlé komunikaci napravit změny, které by negativně ovlivnily volnočasové aktivity dětí a znepříjemnily situaci rodičům,“ zakončila Vítková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.