Vítková (KDU-ČSL): Projednávání projektové dokumentace silnice 43 se starosty bylo zahájeno

28.09.2020 10:29

Jihomoravský kraj schválil Aktualizaci zásad územního rozvoje, kde je také uvedena konečná trasa silnice 43.

Vítková (KDU-ČSL): Projednávání projektové dokumentace silnice 43 se starosty bylo zahájeno
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

Senátorka a zastupitelka Jihomoravského kraje Jaromíra Vítková o urychlení přípravy stavby silnice 43 neustále usiluje již dlouhou dobu. Komunikuje nejen se zástupci ŘSD ČR, Ministerstva dopravy, ale je také v kontaktu s projektovou kanceláří PK OSSENDORF s.r.o. a s Kanceláří architekta města Brna.

Anketa

Vykonává prezident Zeman svůj úřad dobře, pokud jde o rok 2020?

82%
18%
hlasovalo: 11774 lidí

„Navštívila jsem Kancelář architekta města Brna 17. září, kde jsem se setkala s ředitelem kanceláře, vedoucími oddělení Dopravy a Územního plánování. Velice vítali moji aktivitu a snahu posunout věci dopředu, přijali mé pozvání na besedu Aktuální stav přípravy S(D)43 a odstranění závad na I/43 v Černé Hoře, která se bude konat 6. října 2020 v Černé Hoře. Jsem připravena v případě zpřísnění podmínek vysílat online na internet,“ uvádí senátorka Vítková.

V pátek 25. září proběhlo jednání k dokumentaci DÚR stavby I/43 v úseku Bořitov-Svitávka s dotčenými obcemi a krajem v projektové kanceláři PK OSSENDORF s.r.o. Starostové byli seznámeni s obsahem stavby.

„Projednávalo se mnoho oblastí - prognóza intenzit dopravy, dopad na MHD (nebude), která z obcí má či dokončuje nový územní plán, problematika polních cest a pozemkových úprav, opatření s ohledem na hygienické limity, kompenzace vlivů stavby na životní prostředí (výsadby nových dřevin, zakládání mokřadů a vodních ploch, zajištění migrace živočichů, a podobně). Další krůček za námi a velká práce před námi. Dále budu sledovat a jednat k zahájení stavby,“ sděluje senátorka.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.