Vítková (KDU-ČSL): Veřejné slyšení k petici Voda je život

13.01.2021 16:57

V Senátu se konalo 11. ledna za přísných hygienických podmínek veřejné slyšení k petici Voda je život pod Výborem pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice. Sešli se zástupci ministerstva zemědělství, ministerstva životního prostředí, dotčených institucí a odborníci z vodohospodářských společností.

Vítková (KDU-ČSL): Veřejné slyšení k petici Voda je život
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

Petice zdůrazňuje, že voda je surovina zásadní pro život. Petenti žádají, aby voda, vodárenská infrastruktura, hospodaření s vodou a peníze, které za vodu platíme, byly pod správou a kontrolou státu nebo měst, jako veřejná služba, ne zdroj zisků z podnikání, či dobývání renty. Zpravodajkou petice je senátorka Jaromíra Vítková.

„Petice byla v Senátu přijata 24. června 2020 a od té doby jsem prostudovala řadu materiálů, setkala jsem se se zástupcem petentů a vzhledem k tomu, že je to důležitá problematika, navrhla jsem uspořádat v Senátu veřejné slyšení v rámci přísných hygienických opatření, protože jiné setkávání, jako kulaté stoly a semináře, není umožněno. I když petenti nedorazili, jednání bylo velmi užitečné, jak se účastníci shodli. Ze strany senátorů zazněl příslib, že se budou této oblasti věnovat i nadále,“ sdělila senátorka Vítková.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.