Volba nového předsednictva České pirátské strany se blíží

30.07.2014 5:29

Po rezignaci republikového předsednictva Pirátů počátkem června se uskuteční zasedání nejvyššího orgánu Pirátů, kde bude zvoleno nové. Celostátní fórum se bude konat v sobotu 2. srpna 2014 od 10 hodin v Impact Hub Praha, kde se již v roce 2012 konalo zasedání Pirátské internacionály.

Volba nového předsednictva České pirátské strany se blíží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Na programu Celostátního fóra bude hlavně zmíněná volba nového republikového předsednictva. Na schůzi proběhne nejdříve představení kandidátů, poté bude následovat online volba, aby se mohli zúčastnit i ti členové, kteří nemají čas či prostředky k osobní účasti. Kandidátů je opravdu mnoho. Téměř všechna krajská sdružení nominovala své osobnosti, o kterých si myslí, že by mohli reprezentovat Piráty v předsednictvu strany. Ze všech kandidátů jmenujme například bývalého vedoucího administrativního odboru Vojtěcha Pikala, právníka a lídra kandidátky na pražský magistrát Jakuba Michálka, předsedu moravskoslezského krajského sdružení Lukáše Černohorského a ekonoma Ivo Vašíčka.

Některé nominace krajských sdružení ještě nejsou ukončeny. Bývalí členové předsednictva jsou připraveni nováčkům pomoci s procesními záležitostmi: „Je určitě důležité, aby se nové předsednictvo dlouho nerozkoukávalo a zbytečně neztrácelo čas a síly na stále se opakujících banalitách, proto se hlásím jako případná sekretářka na rozjezd, kdyby byli zvoleni všichni noví. Nechci, aby byla volba ovlivněna něčím jiným, než je naděje na fungování v budoucnosti“ uvedla v diskuzi o kandidátech do vedení strany Lenka Wagnerová, bývalá místopředsedkyně. Totéž potvrdil i Ivan Bartoš.

Pozvání na Celostátní fórum přijala i nová pirátská europoslankyně Julia Reda z Německa, která se podělí o čerstvé zkušenosti z Bruselu. Vystoupí také senátor Libor Michálek, zvolený v koalici, kde figurovali i Piráti.

Jak bývá zvykem u všech zasedání Pirátů, i toto Celostátní fórum bude veřejné. Zváni jsou nejen členové, ale i příznivci, nezávislí kandidáti v nadcházejících komunálních a senátních volbách, novináři i náhodní kolemjdoucí. Prostě všichni, kteří mají zájem vidět, jak funguje Pirátská strana. (odkaz na registraci: http://www.pirati.cz/akce/cf2014_2 ).

Den po zasedání se uskuteční v Pirátském centru (http://www.pirati.cz/mista/centra/praha) různé workshopy, školení a schůze orgánů strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.