Volfová (ANO): Kraj prodal v prvním pololetí nemovitosti za více než 11 milionů

02.10.2019 21:46

Budova v Klostermanově ulici v Liberci, areál Domova pro osoby se zdravotním postižením v Mařenicích nebo centrum Naděje pro lidi bez domova. To vše jsou příklady nepotřebného nemovitého majetku, který kraj prodal v průběhu prvního pololetí letošního roku. Jeho celková hodnota činí 11.402.504 korun.

Volfová (ANO): Kraj prodal v prvním pololetí nemovitosti za více než 11 milionů
Foto: archiv kandidátky
Popisek: zastupitelka České Lípy a jednička na kandidátce ANO v Libereckém kraji Jitka Volfová

Kraj prodává nemovitosti, pro které již nemá využití a které nejsou do budoucna perspektivní. „Celkem jsme prodali v prvním pololetí letošního roku 9 nemovitostí za necelých 11,5 milionu korun. Tyto peníze můžeme nyní využít na investice do jiných oblastí,“ uvedla Jitka Volfová, statutární náměstkyně hejtmana pro resort ekonomiky, správy majetku a informatiky.

Nepotřebný nemovitý majetek nabízí Liberecký kraj formou otevřeného nabídkového řízení poté, co o prodeji rozhodnou krajské orgány a v interním nabídkovém řízení se mezi krajskými příspěvkovými organizacemi nenajde žádný zájemce. „Kraj ke každému prodeji přistupuje zodpovědně a dělá maximum pro to, aby prodejem nepotřebných nemovitostí nenarušil rozvojové plány samospráv, v jejichž katastru se dané objekty a pozemky nachází,“ dodala Volfová.

Již od roku 2016 kraj usiloval například o prodej areálu bývalého domova důchodců v Mařenicích, neboť jsou již všichni klienti domova v Mařenicích v nových moderních objektech a areál se stal pro Liberecký kraj nepotřebným. „Díky tomu jsme ušetřili roční režijní náklady ve výši zhruba jeden milion korun. Část těchto prostředků tak můžeme využít kupříkladu na připravovaný projekt mobilního heliportu pro Zdravotnickou záchrannou službu Libereckého kraje,“ uzavřela statutární náměstkyně Jitka Volfová.

Přehled prodeje nemovitého majetku v 1. pololetí roku 2019:

Přehled prodeje nemovitého majetku v 1. pololetí roku 2019

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…