Vondráček (ANO): Aktuálně ze stínové vlády

20.01.2023 19:57 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu z jednání stínové vlády hnutí ANO

Vondráček (ANO): Aktuálně ze stínové vlády
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Radek Vondráček (ANO)

Zabývali jsme se návrhem vlády na změnu ústavy, která umožní vyslat ozbrojené síly do ciziny na ochranu života a zdraví, ohrožení majetkových hodnot nebo bezpečnosti České republiky na 60 dnů, a to bez souhlasu parlamentu. Jedná se o zásadní změnu v oblasti práva parlamentu a jeho kontroly nad válkou a mírem.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

Návrh tohoto zmocnění je velmi obecné a široké, zvlášť když si uvědomíte, že život, zdraví a majetek jsou ve světě ohroženy v podstatě neustále a autoři v textu návrhu zapomněli napsat, že to má být ohrožení života a zdraví občanů České republiky.

Sporné je také to, že chybí podmínka souhlasu přijímacího státu. Nám by se asi taky nelíbilo, kdyby k nám někdo vyslal ozbrojené síly bez našeho souhlasu s tím, že jsou u nás ohrožené životy a zdraví lidí či majetkové hodnoty nějakého státu.

No čeká nás v poslanecké sněmovně zajímavá debata. Bohužel, zatím jediná odpověď pana premiéra na naše připomínky je, že jsme populisté. To se máme na co těšit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny