Vondráček (Svobodní): Za tenhle stupidní výrok by se nemusel stydět ani soudruh Gottwald

04.02.2023 21:15 | Ze sítí

Reakce na facebookovém profilu na vládní návrh omezení přístupu k informacím

Vondráček (Svobodní): Za tenhle stupidní výrok by se nemusel stydět ani soudruh Gottwald
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

Je mi špatně z toho, jak TOP09 a Piráti podporují omezování svobody slova. Daniel Vávra byl v Poslanecké sněmovně. Bojuje dlouhodobě proti omezování svobody slova, za což ho respektuji. Přednesl svoji řeč, v které upozornil, jakých lží se dopouští někteří politici a mainstreamová média. Což je prostě pravda.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30584 lidí

Slovo si vzal poslanec Jan Jákob z TOP 09. A spustil svůj arogantní monolog. Absolutně nereagoval na argumenty protistrany. Jen mluvil to svoje. A na konec řekl úžasnou větu. Budu citovat: "Jsem rád, že máme zmocněnce, který bojuje s dezinformacemi. Protože dezinformátoři ohrožují naši národní bezpečnost." Tleskám. Za tenhle stupidní výrok by se nemuseli stydět ani soudruzi Gottwald, Kopecký nebo Indra.

TOP09 navrhuje, aby stát omezoval přístup k informacím. Aby "nezávislá média" určovala, které informace se mají šířit na internetu, nebo které by se raději měly smazat. A za tenhle státem direktovaný cirkus bude vybraným médiím platit peníze. To je pecka, co? Tady už to není o diskuzích. Každý svéprávný člověk si má sám rozhodnout, co čte a co nečte. Stát na to nepotřebujeme.

Svoboda slova buď je, nebo není. Nic mezi tím. A v tuhle chvíli svoboda slova prostě není. Sice (zatím) za názory nechodíme do vězení, ale to není měřítko. Cenzura vždy začíná nevinně. V tomhle případě tak, že státem placený ňouma v rádoby nezávislé redakci bude rozhodovat, co je pravda a co není.

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…