Vostrá (KSČM): Na dlouhé tahanice již není prostor

18.11.2013 20:35

Uplynul necelý měsíc od voleb a lidé se začínají ptát, jak to tedy bude s českou vládou. Namlouvání jednotlivých politických stran se díky sporům v ČSSD rozběhlo se zpožděním a to je bezesporu znát.

Vostrá (KSČM): Na dlouhé tahanice již není prostor
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

KSČM se snaží získat co nejlepší pozici, která umožní prosadit program, se kterým jsme do předčasných parlamentních voleb šli. Záleží však vždy na soudnosti protistrany, která k jednání zasedne, s jakým výsledkem tato jednání skončí.
 
Všichni, kteří dnes na politické scéně operují, si především musí uvědomit, že to není hra o moc a s důvěrou lidí si již nelze zahrávat. Horníci se domluvili s majiteli OKD, je to však pouze dílčí krok. Rozhodně zřejmě nebude trvalý. Lidem ztrpčuje život plno věcí, které by nová vláda ve spolupráci s Poslaneckou sněmovnou a Senátem mohla odstranit. Je otázkou, pro koho je a pro koho není výhodné toto překlenovací období udržovat. Někteří lidé už nemají kam sáhnout a zvláště teď, v předvánočním čase, řeší svou situaci dalšími a dalšími půjčkami.

Pojďme tedy nezklamat ty, kteří nám dali své hlasy, a ukončeme toto provizorium co nejrychleji. Snažme se dodržet co největší procento bodů z našeho volebního programu a nesnažme se pouze přežívat. A to by si měli především uvědomit ti, kteří dnes formují vládu a licitují o tom, kdo jaké křeslo dostane. Vřele doporučuji zamyslet se nad tím, kam až půjde trpělivost občanů a kdy tento pomyslný hrnec přeteče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice