Vostrá (KSČM): Zdravá výživa pro děti

29.04.2014 11:21

Pomalu a jistě jsme zjistili, že děti přibývají na váze. Ať se školní jídelny snaží sebevíc, děti rády zaběhnou do automatu na chodbě školy, kde najdou vše, co je nejen módní, ale i jim chutná.

Vostrá (KSČM): Zdravá výživa pro děti
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Rozhodně nepohrdnou bohatě obloženou bagetou, čokoládou, chipsy a vším, co jim často doma či ve školní jídelně je zakazováno. Na sortiment školních bufetů či automatů žádný předpis nedosáhne. Lékaři marně doporučují změnění obsahu a firmy, které na dětech profitují, jedou dál podle svého stabilního plánu. Přináší jim velké peníze, které děti do automatů s potravinami nastrkají. Ve světě do tohoto zcela nevhodného trendu zasáhl stát, kdy například ve Francii takovéto automaty nesmějí být na školách vůbec. Tolerance našeho ministerstva je opravdu až podivuhodná a teprve nyní ministr školství Marcel Chládek začíná tento problém vnímat. Současná legislativa tento problém neřeší, a tak padá na hlavu ředitelů škol, jak se k tomuto problému postaví. Věřme tedy, že všechny slané tyčinky a pražené oříšky postupně z těchto automatů zmizí a nahradí je čerstvé ovoce, zelenina či mléčné výrobky. Jenom tak totiž lze děti ochránit před obezitou a následnými chorobami.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii