Votava (ČNS/LEV21): Osmani před Vídní

21.09.2015 9:53

Ještě po staletích, si Vídeň s vděkem připomíná svou záchranu před osmanskými Turky. V roce 1683 přispěchal obležené Vídni na pomoc, polský král Jan III. Sobiesky. Vojska osmanské říše byla drtivě poražena. Den vítězství nad Turky 12. září 1683 papež vyhlásil svátkem. Traduje se, že vídeňští pekaři na tuto počest pečou rohlíky ve znamení osmanského půlměsíce.

Votava (ČNS/LEV21): Osmani před Vídní
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Naši předkové tehdy křesťanskou Evropu zachránili, byli prozíraví, nečekali na zázrak, postavili se aktivně Osmanské říši na odpor.

Dnes je islám po staletích opět před branami Evropy. U evropských břehů přistávají po tisícovkách zoufalí Syřané, Libyjci, Tunisané, Iráčané …. Hranice se bortí pod náporem migrantů.  Islám ve své radikální podobě získává podporu v arabském světě.   

Miliony běženců jsou na cestě. Ulice evropských měst zaplňují uprchlíci z arabského světa. EU jen  pasivně přihlíží, první velký problém EU nezvládá. Islám se vydal na vítězné tažení do Evropy. V minulosti se Evropa spojovala při obraně křesťanství. Středověké, ale moudré rozhodnutí.  Je sebevražedné, že dnes to již neplatí.

Vyvolávání záměrných nepokojů v arabském světě, pod pláštíkem vznešených proklamací o svobodě, přineslo jen rozvrat arabského světa. Vytvářilo podhoubí pro radikální islám. Příkladem je Libye, Sýrie, Irák či Afganistan. Tradiční přátelské, zejména obchodní vztahy se mění v nenávist. Arabský svět,  tak místo EU a USA oslavovaného „arabského jara“, prožívá svůj kulturní a hospodářský rozpad. USA se dnes zříká své zodpovědnosti za tento vývoj a přenáší tento problém na Evropu.

Statisíce zoufalých běženců čeká na pomoc od Evropy. Je tragické, že USA a EU se nepoučila  zasévá jen další ohnisko napětí, tentokráte přímo v Evropě. Také z rozvrácené Ukrajiny  ve statisících  prchají běženci před válkou. Jsou jen mimo zájem televizních  kamer. Občanská válka probíhá nedaleko našich hranic. Tisíce Ukrajinců našlo bezpečí a práci v České republice. Jen se o tom příliš v mediích nemluví.

Naši předkové při ohrožení své víry se spojovali. Společně i vítězili. Ta stará, dobrá Evropa, to je přece i Rusko, Bělorusko, Ukrajina, ….to vše je jedna Evropa,  tedy ta křesťanská. Vzpamatujme se, dokud je čas.

Přemysl Votava
(České národní sdružení)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii