Votava (ČSSD): Nedělejte ze všeho velkého bratra

13.04.2016 12:13

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 4. 2016

Votava (ČSSD): Nedělejte ze všeho velkého bratra
Foto: Václav Votava
Popisek: Poslanec za ČSSD Václav Votava

Vážený pane předsedo, kolegyně, kolegové,

chtěl bych se především ohradit proti úvodním slovům pana poslance Farského, vaším prostřednictvím, pane předsedo. Není pravdou, že na rozpočtovém výboru nedostali slovo zástupci Sdružení pro internetový rozvoj. Po prvém čtení, když probíhal rozpočtový výbor, tak vystoupili, dostali slovo, měli možnost se vyjádřit k blokaci stránek, jak to navrhuje Ministerstvo financí. Ano, je pravdou, že poté, co se pozměňovací návrhy z pléna vracely do garančního výboru, tak jsem již neumožňoval, tak jako se to děje běžně, vystoupení veřejnosti, protože jsme vyjadřovali pouze stanoviska a o těchto stanoviscích jsme samozřejmě, hlasovali jsme stanoviska k těmto pozměňovacím návrhům.

Já jsem s nimi potom hovořil i jsem jim to vysvětlil, měl jsem je dokonce v kanceláři, kde jsme si některé věci vyjasňovali. Takže prosím neříkejte takové věci, že to předurčuje další časy tak, jak to bude probíhat i v dalších případech. Nebude. Veřejnost dostane prostor, ale po prvém čtení na rozpočtovém výboru, nikoli už když se hlasuje o stanoviscích v garančním výboru po třetím čtení.

Mám ještě půl minuty, takže v krátkosti. Nedělejte prosím ze všeho velkého bratra jako v tomto případě. To blokování stránek včetně blokování plateb není výmysl České republiky. (Řečník ukazuje mapu.) Pan ministr tady ukazoval mapku, kde je 18 států Evropské unie, kde se tak děje. A chcete říct tedy, že Německo, Francie, Španělsko, Polsko, Belgie, Itálie (upozornění na čas) - to jsou všechny země, které brání svobodnému přístupu na internet? To snad určitě ne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…