Votava (LEV 21): Ohnutý hřbet Martina Komárka

15.09.2013 6:30

Dnešní článek novináře Martina Komárka „Duševně nemocní“ v deníku 5+2 se příliš nepovedl. Je totiž medvědí službou novému politickému subjektu.

Votava (LEV 21): Ohnutý hřbet Martina Komárka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Tento deník, rozdávaný zdarma, patří totiž do majetku Andreje Babiše, tedy zakladatele politického hnutí ANO. Obracení kabátů jistě není nic nového, známe to z minulosti i ze současnosti. V tomto případě, stačilo změnit majitele novin a názory Martina Komárka jsou otočené o 180 stupňů.

Novinář Komárek nemusí být z party Rychlých šípů, ani hrdina z disentu, ale měl by si zachovat tvář. Je obecně známo, že si vážíme svých protivníků, pokud svůj názor nemění, jsou čitelní a stateční. Tedy hájí svoji pravdu, i když se to nehodí, či vrchnosti nelíbí. Tak, jako je to ve sportu, v politice, tak by to ale mělo být i u novinářů. Alespoň tak, jak to bývalo za časů první republiky.

Ferdinand Peroutka, či Karel Čapek, to jsou ty klasické příklady poctivého novinářského řemesla. Klasikem statečnosti byl novinář a politik Karel Havlíček Borovský. Jeho životní příběh jistě je dostatečně znám, nepodal se, neohnul hřbet. Samozřejmě byli i ti druzí, kteří se otáčeli, názory měnili podle toho, kdo byl zrovna u vesla. Občas i hřbet ohnuli. Dnes se k nim přiřadil i Martin Komárek. Ne tímto výše uvedeným článkem, který jistě je trefný a novinářsky dobře udělaný, ale svým občanským postojem.

Martin Komárek s ohnutým hřbetem chce doklopýtat do až parlamentní lavice. Asi mu to vyjde. Tak často podceňovaná veřejnost si ale těchto věcí všímá. Na internetu dnes kolují odkazy na Komárkův článek z 20. září 2011, kterým ostře zaútočil na Andreje Babiše. Článek na iDnes.cz pod názvem Miliardář Babiš prská, jako Pepa z hospody…, letí českou krajinou. Ten vzpomínaný Pepa tomu v hospodě říká „překabátění“.

Co se asi stalo, že ještě včerejší ostrý kritik miliardáře Andreje Babiše, dnes stojí po jeho boku? Stal se totiž jedničkou krajské kandidátky pro volby do PS PČR za ANO 2011. A za to se musí platit i ohnutým hřbetem...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…