Votava (LEV21): Poslanecké pelíšky v ohrožení

24.03.2016 19:45

Ještě nepřiletěli čápi z Afriky a už je kolem Čapího hnízda živo. Poletují tu politici, novináři, televizní štáby. Mediálně je probírána každá koruna dotací, každá stavba, každá klisna, telátko, každá ovečka, kozička i slípka. Závist byla probuzena.

Votava (LEV21): Poslanecké pelíšky v ohrožení
Foto: Archiv
Popisek: NS - LEV 21

Vlastníkem této dnes slavné farmy u Benešova je úspěšný podnikatel a zároveň místopředseda vlády Andrej Babiš. Opozice zavětřila svou šanci, bylo zatroubeno k honu. Štvanice začala.

Pohotová ČT nabídla na tu velikonoční škaredou středu přímý přenos z Poslanecké sněmovny PČR.  Mediálně připravené causa „Čapí hnízdo“, se stala hlavním programem České televize. Dle režie, po mediální dělostřelecké přípravě, mělo nastat grilování místopředsedy vlády Andreje Babiše. Opozice byla natěšena, media  připravena. Hon byl připraven.

Chybička se  vždy vloudí, proto nakonec bylo všechno jinak. Místo grilování místopředsedy,  se konalo grilování pravicové opozice. Opoziční a mediální scénář se zbortil. Andrej Babiš prohrábnul parlamentní pelíšky a divák se nestačil divit, co všechno vyšlo na světlo boží. Mnohé, již časem zapomenuté poklady, se dostaly ven k občanům. 

Byly tak připomenuty těm Kalouskům, Bendům, Nečasům, jejich prošustrované mnohamiliardové causy,  jako byly předražené armádní zakázky, uměle zkrachované banky, či pod cenou prodané státní podniky, nebo velmi  štědré církevní restituce.  Zatím co naši občané ze svých kapes, dotují každoročně miliardami korun „ solární barony “.

Je otázkou, zda vystoupení Andreje Babiše přinese čerstvý vzduch do zasmrádlých poslaneckých pelíšků. Do těch pelíšků, kde hospodařili a hospodaří Kalouskové, Bendové, tedy ti, co nám stále připomínají,  že stát je zadlužen, že se musí šetřit. Hovoří o utahování opasků. Přitom staré hříchy mají být zapomenuty. Místo toho je naivním voličům nabídnut hon jen na miliardáře Babiše.   Říká se, že úspěch se v Čechách  neodpouští.

Připomínám známá slova George Orwella : „ Říkat pravdu v čase všeobecného klamu, je revolučním činem. “ 

Přemysl Votava
(NS-LEV21) 

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.