Občas dostávám otázku, proč pořád mluvím o malých zemědělcích a výrobcích potravin. Je to právě proto, že vyrábějí kvalitní lokální potraviny a zároveň se starají o půdu a prostředí, na kterém hospodaří. Často jsou to rodinné farmy, které mají k vlastní půdě dlouhodobý vztah. Svou činností ji neničí, ale udržují zdravou.
A také proto, že jsou oproti velkým koncernům a pohrobkům bývalých JZD diskriminovány. Před několika dny to potvrdil zemědělský výbor Evropského parlamentu ve své zprávě – 70 % zemědělských dotací jde v České republice pouze 7 % firem. Samozřejmě že těm největším (však vy víte kterým).

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV